Nieuwe Algemeen Directeur: Huis van Eemnes

Coen Crince Le Roy

Coen Crince Le Roy is per 1 december 2023 algemeen directeur van het Huis van Eemnes. Hij volgt Lydia Baloe op, die drie en een half jaar aan het roer stond van het Huis van Eemnes. Coen Crince Le Roy was eerder o.a. zelfstandig ondernemer en directeur van twee onderdelen, Horeca Maatwerk en KHN Inkoop, van Koninklijke Horeca Nederland.

Crince Le Roy (1965) studeerde geschiedenis en heeft sinds 2000 bij verschillende organisaties directiefuncties bekleed en als zelfstandig ondernemer in de horeca onder andere ontwikkelingen bij bedrijven gestimuleerd en adviezen uitgebracht.

Versterken en verbeteren
Coen kijkt ernaar uit om in het Huis van Eemnes te beginnen: ”Vooral het sociale profiel in combinatie met het versterken van de gastvrijheid spreekt mij in het bijzonder aan.” Hij kijkt er naar uit om het strategisch beleidsplan van het Huis van Eemnes verder vorm en inhoud te geven en in samenwerking met medewerkers en vrijwilligers een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in en rond ‘de huiskamer van Eemnes’. Coen heeft veel ideeën en heeft bijzonder veel zin in deze vervolgstap in zijn carrière.

De huidige directeur, Lydia Baloe, kondigde in het voorjaar van 2023 haar vertrek al aan. Ze heeft gedurende drie en een half jaar het Huis van Eemnes tijdens de gecompliceerde opstartfase deskundig en met passie aangestuurd en voor haar is nu de tijd aangebroken voor een nieuwe uitdaging.

Over het Huis van Eemnes
Samen met Eemnessers, lokale verenigingen, bedrijven, maatschappelijke en welzijnsorganisaties en de gemeente creëert het Huis van Eemnes een plek waar Eemnessers samenkomen en zich welkom voelen. Een plek waar ieder individu uit onze samenleving mee kan doen. Waar je kunt helpen of geholpen kunt worden. Waar je je energie kwijt kunt of terugkrijgt. In het Huis van Eemnes werken Stichting Huis van Eemnes en Bibliotheek Eemnes nauw samen.

Bron: Huis van Eemnes (20-11-2023)

In juni 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures