De Warme Winkel: artistiek leider vertrekt

Foto: Lonneke van der Palen

Na zeven gouden en duizelingwekkend productieve jaren bij De Warme Winkel in Amsterdam vliegt Florian Myjer uit om op eigen kracht zijn theaterpraktijk voort te zetten. In de herfst van 2024 keert hij wel nog een keer bij ons terug om samen met Abke Haring in de grote zalen van Nederland en België Brideshead Revisited te spelen.

Florian: “Na zeven inspirerende jaren met De Warme Winkel te hebben samengewerkt, voelt het voor mij als het juiste moment voor een volgende, spannende stap. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb kunnen leren, en kan niet wachten om door te gaan met dat waar theater voor mij over gaat: het maken van voorstellingen die hoofd en hart aanspreken, kwetsbaar, artistiek uitdagend en voor een zo breed mogelijk publiek. Het is tijd voor een nieuw avontuur.”

Florian schaart zich met zijn vertrek in de eregalerij van illustere oud-artistiek leiders Mara van Vlijmen, Jeroen De Man en Joep van der Geest. Het was een cadeau om Florian in zijn artistieke jaren des onderscheids aan boord te hebben. Hij begon als stagiair bij De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moet huilen), hernam onder vlag van De Warme Winkel de prachtige toneelschoolproducties Een hertje, beschadigd en Bloomsbury, maakte in het kader van talentontwikkeling de veelbesproken voorstellingen Regina Rex, Oliver en Yves Saint Laurent en als lid van de artistieke kern de onvergetelijke duetten Lady Chatterley’s Lover en Brideshead Revisited. Samen met Kim Karssen maakte hij Oorlog en Vrede, Mephisto Park en Mann Mann Mann en met het volledige collectief werkten we aan grote successen en grootse mislukkingen: Gesualdo, Een oprechte ode aan de Ironie, Casting en Freaky Friday Face Off.

Doordat Florian stopt vormen Vincent Rietveld en Ward Weemhoff voorlopig samen de artistieke leiding. De samenstelling van de artistiek kern is altijd in ontwikkeling geweest en dat zal ook in de toekomst het geval blijven. Met hun vele artistieke wapenbroeders die je de afgelopen jaren aan het werk hebt gezien zullen zij je de komende jaren dan ook weer van inspirerend, gevaarlijk en zinnebeeldend theater voorzien.

Over De Warme Winkel
De Warme Winkel maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s.

Lees meer: De Warme Winkel (17-04-2024)