Cobie de Vos treedt sinds 13 juni 2022 op als interim zakelijk directeur van SPRING Festival in Utrecht. Zij vervangt voormalig directeur Jeltsje In der Rieden, die na zeven jaar de organisatie heeft verlaten. Cobie de Vos blijft interim zakelijk directeur tot en met 31 oktober 2022. Momenteel werft SPRING voor een nieuwe vaste zakelijk directeur.

Geertje Jacobs is benoemd tot directeur van het EKWC in Oisterwijk. Met ingang van 1 oktober 2022 volgt zij Ranti Tjan op, die sinds 2010 leiding gaf aan deze internationale vermaarde werkplaats voor Keramiek.

De Fransche School in Culemborg heeft een nieuwe directeur gevonden in Joanneke van De Woestijne. Joanneke gaat op 22 augustus aan de slag als opvolger van Wieke Vrijhoef, die De Fransche School heeft verruild voor de Maaspoort in Venlo.

Arjen Dijkstra (1979) is benoemd als nieuwe directeur van Tresoar in Leeuwarden. Dijkstra begint op 1 oktober 2022, en volgt Bert Looper op, die vorig jaar juli zijn directeurstaken neerlegde. Het afgelopen jaar is hij vervangen door Rien Vrijenhoek (a.i.).

Per 1 september 2022 is Denise Campbell de nieuwe conservator Aziatische keramiek van Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Zij werkt momenteel bij de afdeling Beeldende Kunst van het Rijksmuseum Amsterdam. Ze volgt Eline van den Berg op, die na zeven jaren met succesvolle tentoonstellingen, verwervingen en publicaties afscheid neemt.

Cultuurbedrijf RIQQ in Dieren en Bibliotheek Veluwezoom staan aan de vooravond van een (bestuurlijke) fusie, die later deze maand zijn beslag krijgt. In de loop van de komende tijd zullen de twee organisaties meer en meer één nieuwe organisatie gaan vormen. Per 1 augustus 2022 zal Doeko Pinxt de functie van directeur-bestuurder bij deze organisatie gaan vervullen.

Museum Helmond heeft een nieuwe directeur in de persoon van Esther Hartzema. Helmond is bekend terrein voor Esther die sinds februari waarnemend directeur is bij het museum. Voorheen werkte ze als directeur-bestuurder bij Kunstkwartier en in 2019 en 2020 was Esther kwartiermaker van Loods20, het nieuwe onderkomen van het Edah- en Draaiorgelmuseum in de Spoorzone.