Gemma Boon (37) is vanaf 1 februari 2020 de directeur van Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Boon heeft ruim tien jaar ervaring in de culturele sector en was hiervoor directeur van Museum No Hero in Delden. Boon is de eerste directeur van Museum Buurtspoorweg.

Matthea de Jong is met ingang van 1 maart 2020 benoemd tot directeur van stichting Tolhuistuin in Amsterdam. Het afgelopen anderhalf jaar was Marjo van Schaik interim-directeur van de Tolhuistuin. Er zijn op alle gebieden veranderingen ingezet. De komende periode gaat Matthea de Jong samen met het team en de creatieve makers aan de slag om verder te bouwen aan de ingezette nieuwe koers.

Nog steeds zien veel mensen de documentaire voornamelijk als discussiestuk, of onderzoek – als iets dat draait om het onderwerp en niet om artistieke expressie. Voor mij kunnen die twee niet los van elkaar gezien worden. Idfa staat voor documentairefilm als cinema.
 

Interview met Orwa Nyrabia, Directeur Idfa in Parool (19-11-2019)

 

Met ingang van 10 november 2019 is Beer Boneschansker als artistiek directeur begonnen bij het Zuiderparktheater, het openluchttheater in het Haagse Zuiderpark. Boneschansker volgt Marijke Reuvers op, die sinds 2015 betrokken was bij de heropening van het theater en de groei naar 20.000 bezoekers in 2019.

Met ingang van 1 januari 2020 treedt Titia Huisman in dienst als directeur van De Koornbeurs Theater en Film in Franeker. Zij volgt Gerard Wolters op die vanaf 1 december 2018 interim-directeur is geweest.