Ayu Lestari wordt de nieuwe Head of Programming van de Rotterdamse netwerkorganisatie WORM. WORM begeeft zich op het snijvlak van (populaire) cultuur en (podium)kunsten. De organisatie representeert actuele culturele ontwikkelingen in Rotterdam en verbindt dit aan wat er in de rest van de wereld gebeurt.

Kunsten ’92 in Amsterdam heeft vier nieuwe bestuursleden. Birgit Donker (directeur Nederlands Fotomuseum), Aiman Hassani (co-directeur WeDoWe en maker), Heleen Rouw (algemeen directeur Cinekid) en Jan Geert Vierkant (directeur Metropole Orkest) komen het bestuur van Kunsten ’92 de komende jarenversterken. Daarnaast is Sandra den Hamer (EYE Filmmuseum) herkozen voor een tweede termijn.

Tijdens de ministerraad van 25 november heeft de Belgische regering Christophe Slagmuylder aangesteld als directeur-generaal van Bozar voor een mandaat van 6 jaar. Slagmuylder start zijn nieuwe functie in Brussel vanaf 1 februari 2023. Bozar is het culturele project van het Paleis voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Directeur bedrijfsvoering Chris Opgenoort verlaat het Maritiem Museum Rotterdam per 31 december 2022. Vanwege zijn vertrek naar het buitenland geeft hij het roer over aan een waarnemend zakelijk-directeur Roel van Woerden, die het museum tijdelijk zal leiden samen met algemeen directeur Bert Boer.

Francine Mendelaar heeft aangekondigd dat zij per 1 januari 2023 stopt als directeur van Fonds Kwadraat in Amsterdam. Zij heeft dan veertien jaar leiding gegeven aan het fonds, dat sinds 1971 rentevrije leningen verstrekt aan beeldend kunstenaars, fotografen en ontwerpers als investering in hun kunstpraktijk. Mendelaar wordt opgevolgd door Gili Crouwel.

Als hét kunstpodium voor tekenen in Nederland ziet het Drawing Centre in Diepenheim het ‘publiek delen’ van de waarden van tekenen, beeldende kunst, onderzoek en experiment als een essentiële activiteit. Met trots presenteert Drawing Centre Diepenheim daarom twee nieuwe artistiek programmeurs: Roy Voragen en Noa Zuidervaart.