HKU start in januari 2024 met het lectoraat Creatieve Maakprocessen en Leren en heeft daarvoor Dr. Fabiola Camuti aangesteld als lector. Leren speelt op verschillende manieren een rol bij HKU, zowel in onderwijs als in onderzoek. De lector Creatieve Maakprocessen en Leren brengt een nieuwe kijk op actuele vragen uit het kunstonderwijs en kunsteducatie waarbij innovatie en verbinding met de HKU Lichtpunten centraal staan.

Sinds het najaar van 2022 bevindt de stichting WMC Kerkrade zich in een organisatorisch transitieproces. Door de daarmee gepaard gaande statutaire wijzigingen en organisatorische vernieuwingen sluit de organisatie beter aan op de ontwikkelingen in de maatschappij in het algemeen en in de cultuursector in het bijzonder. De organisatie wordt aldus meer toekomstgericht en -bestendig. Als de nieuwe directeur-bestuurder is Bart van der Roost na een sollicitatieprocedure aangesteld.

Hedwig Verhoeven, de directeur-bestuurder van het Fonds voor Cultuurparticipatie in Utrecht, heeft besloten om na vijf jaar leiderschap bij dit rijkscultuurfonds op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Haar benoemingstermijn loopt af per 1 maart 2024. De Raad van Toezicht gaat zoeken naar een geschikte opvolger om het succes van het Fonds voort te zetten.

Op 22 mei 2023 startte Sietske de Haan als interim zakelijk leider bij Oorkaan in Amsterdam. Al snel bleek zij de juiste persoon op de juiste plek bij dit internationale muziekgezelschap dat gespecialiseerd is in livemuziek voor een publiek vanaf 2 tot 102 jaar. Oorkaan is verheugd mede te delen dat haar interim opdracht overgaat in een dienstverband.

IFFR in Rotterdam heeft Tamara Tatishvili benoemd als nieuw hoofd van het Hubert Bals Fonds (HBF), het filmfonds van het festival. Tatishvili, een doorgewinterde film strategie consultant en voormalig directeur van het Georgian National Film Center, brengt een schat aan ervaring mee binnen verschillende facetten van de filmindustrie, waaronder strategie, adviesfuncties, productie en programmering.