Janneke van der Wijk neemt per 1 januari 2022 afscheid als directeur van het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Per die datum verruilt zij haar functie bij het CvA voor die van directeur van een nieuw op te richten vermogensfonds genaamd de ELJA Foundation. Dit vermogensfonds gaat projecten en programma’s initiëren en financieren op het terrein van muziek, dans en beeldende kunst met als doel groepen kinderen en jongeren met elkaar te verbinden.

Het Rijksmuseum heeft Niels van Maanen aangesteld als conservator prenten en tekeningen 20ste en 21ste eeuw. Hij volgt conservator Alied Ottevanger op, die afgelopen maand met pensioen is gegaan. Niels van Maanen heeft bij het Rijksmuseum al eerder meerdere presentaties gemaakt, onder andere over Robert Mapplethorpe, die nu te zien is.

Loes Hoogenboom stopt per 1 januari 2022 als directeur van Stichting Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten (DIP). Zij bekleedt de functie sinds juli 2019, maar was ook een van de oprichters van Podiumkunst.info, een voorloper van DIP. In deze periode heeft zij bijgedragen aan de totstandkoming van een nationaal en centraal georganiseerde digitale infrastructuur voor de Podiumkunsten.

Mir Wermuth is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe Directeur HKU Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Wermuth is gepromoveerd in de communicatiewetenschap en heeft diverse leidinggevende functies vervuld in het onderwijs en de mediasector.

Cultuurpodium Groene Engel in Oss heeft per 1 januari 2022 een nieuwe directeur: Mario Lamers. Hij volgt kwartiermaker Esther Plante op. Mario Lamers heeft jarenlange ervaring opgedaan in directeurs- en managementfuncties in de jeugdhulpverlening.

Mariette Dölle is de nieuwe directeur van de Oude Kerk in Amsterdam. Zij volgt daarmee Jacqueline Grandjean op, die de Oude Kerk de afgelopen jaren succesvol heeft neergezet als een toonaangevend kunstinstituut dat erfgoed, kunst en muziek op een eigentijdse wijze bij elkaar brengt.

Salima Belhaj heeft de Raad van Toezicht laten weten haar termijn als voorzitter per 5 december 2021 helaas niet te verlengen, vanwege haar drukke werkzaamheden als Tweede Kamerlid. Rotterdam Festivals, de stichting verantwoordelijk voor de cultuurparticipatie in Rotterdam, respecteert de keuze van Belhaj en wenst haar veel succes.

Per 1 januari 2022 wordt Liesbeth Kok de nieuwe algemeen directeur van het Noord Nederlands Orkest te Groningen. Liesbeth is momenteel directeur-bestuurder van Slagwerk Den Haag en was hiervoor als zakelijk directeur betrokken bij o.a. Cello Biënnale Amsterdam, Nederlandse StrijkKwartet Academie en Asia Pacific Music Festival (Wellington/Nieuw-Zeeland).

Suzan Vermeulen (47) voegt zich sinds 1 september bij het vaste team NKT-ers en volgt daarmee haar voorganger Astrid Honing op. Honing werkte sinds 2016 voor de toonaangevende jeugdtheaterschool in Purmerend en is nu directeur van Plein C.