Het team van conservatoren van Kunstmuseum Den Haag is verrijkt met een nieuwe conservator die zich gaat richten op Mondriaan en De Stijl. Het Kunstmuseum heeft met maar liefst 300 werken van Piet Mondriaan de grootste collectie Mondriaans ter wereld. Kunsthistoricus Caro Verbeek (1980) is op 1 juni 2021 in haar nieuwe functie gestart. Ze stapt in de voetsporen van Mondriaankenner Hans Janssen die afgelopen jaar met pensioen ging. 

Toneelhuis krijgt een nieuw en heel vrouwelijk artistiek team! Maud Van de Velde (algemeen directeur, links), Kathleen Treier (artistiek directeur, midden) en Elsemieke Scholte (hoofd artistieke innovatie, rechts) zullen samen met Olympique Dramatique en FC Bergman en twee nog aan te vullen gezelschappen/makers de ruggengraat vormen van de toekomstige werking van Toneelhuis.

Lotte Kok is sinds november 2019 in dienst bij de Bibliotheek Venlo als community librarian, met de focus op jongeren, studenten en werk. Tegelijkertijd met Lotte begonnen nog twee community librarians bij de Bibliotheek in Venlo; één met de focus op techniek, en de ander gericht op lezen en literatuur.

Per 1 september aanstaande wordt Wieke ten Cate de nieuwe directeur van muziektheatergezelschap Orkater. Zij volgt Marc van Warmerdam op die met pensioen gaat. Ten Cate gaat leidinggeven aan een gemêleerd en dynamisch collectief van muziektheatermakers en wordt verantwoordelijk voor het strategisch en operationeel beleid van de organisatie. In nauw contact met de aan Orkater verbonden makers zal zij invulling geven aan de artistieke koers en de lijnen uitzetten voor de toekomst.

In de zoektocht naar een opvolger van vertrekkende directeur Ruud Visschedijk heeft KCR een geschikte kandidaat gevonden: Liesbeth Levy is de nieuwe toekomstige directeur. Zij is momenteel nog algemeen directeur van LOKAAL, centrum voor Lokale Democratie in Rotterdam.

Tanja Elstgeest wordt per 1 juli 2021 de nieuwe directeur van Museum De Lakenhal in Leiden. Ze had ruim tien jaar de leiding over het Productiehuis Rotterdam, een onderdeel van Theater Rotterdam. Naast ervaring uit de theaterwereld, brengt ze veel kennis mee van de beeldende kunstsector. Ook is ze geen onbekende in het culturele leven in Leiden. Tanja Elstgeest volgt interim directeur Oskar Brandenburg op, die voormalig directeur Meta Knol tijdelijk verving.

Per 1 maart 2021 is Ramon van den Boom (1974) benoemd tot directeur van het de Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland (KBZON). Hij volgt daarmee Jacques Merkx op, die met pensioen ging.

Monique van Beek (1970, Gilze Rijen) begint per 16 augustus als directeur van Podium Bloos in Breda en volgt daarmee Ben de Vugt op. Ze heeft een ruime ervaring als zakelijk leider, directeur en adviseur in het culturele veld.

Op 1 oktober 2021 start de Nederlandse Jacqueline Grandjean als de nieuwe artistiek directeur bij het KMSKA in Antwerpen. Ze zal samen met Carmen Willems, algemeen directeur, het museum naar de heropening loodsen.

Per 1 januari 2021 is Daniël van Klaveren gestart als de nieuwe artistiek directeur van Theater Sonnevanck in Enschede. Van Klaveren volgt Flora Verbrugge op, die Sonnevanck in 1990 oprichtte en het gezelschap sindsdien als artistiek directeur leidt. Om de artistieke koers van Sonnevanck gezamenlijk vorm te geven, heeft Van Klaveren meegeschreven aan het nieuwe beleidsplan voor de periode 2021-2024.