Ben je kunstenaar, creatief professional, zzp’er of werk je bij een culturele of creatieve organisatie? Wil je jezelf ontwikkelen en investeren in een betere arbeidsmarkt voor alle werkenden in de sector? Kom dan op 14 april naar TivoliVredenburg voor de Werkconferentie Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector.

Martine Gosselink wordt de nieuwe algemeen directeur van het Mauritshuis in Den Haag. Met ingang van 1 april zal Gosselink voormalig algemeen directeur Emilie Gordenker opvolgen die vanaf 1 februari het Mauritshuis verruilde voor het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Groningen is een museum rijker: op zaterdag 11 januari 2020 opende Storyworld haar deuren. Het is de opvolger van het Nederlands Stripmuseum. Maar waar het oude stripmuseum vooral een historisch overzicht van de stripgeschiedenis liet zien, staat in Storyworld het maakproces centraal.

Gemma Boon (37) is vanaf 1 februari 2020 de directeur van Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Boon heeft ruim tien jaar ervaring in de culturele sector en was hiervoor directeur van Museum No Hero in Delden. Boon is de eerste directeur van Museum Buurtspoorweg.

Matthea de Jong is met ingang van 1 maart 2020 benoemd tot directeur van stichting Tolhuistuin in Amsterdam. Het afgelopen anderhalf jaar was Marjo van Schaik interim-directeur van de Tolhuistuin. Er zijn op alle gebieden veranderingen ingezet. De komende periode gaat Matthea de Jong samen met het team en de creatieve makers aan de slag om verder te bouwen aan de ingezette nieuwe koers.