Nieuw Hoofd Programma: 013

Poppodium 013 in Tilburg kondigt de aanstelling aan van Daan Holthuis als het nieuwe Hoofd Programma. Holthuis, die vorig jaar overkwam van het Haarlemse Patronaat, zal per direct aan zijn nieuwe rol beginnen.

Met een achtergrond als Programmeur & Marketeer bij Patronaat, waar hij sinds 2019 actief was, heeft Holthuis bewezen een waardevolle toevoeging te zijn voor de muziekscene. Zijn inspanningen om hoogwaardige acts naar Haarlem te halen, vooral binnen het heavy-segment, hebben veel lof geoogst. Eerder in zijn carrière was de 32-jarige Holthuis werkzaam bij Melkweg Amsterdam, en heeft hij zijn stempel gedrukt op internationale evenementen zoals Copenhell (Denemarken) en Complexity Fest. Ook in zijn eerste jaar bij 013 liet Daan Holthuis zien over veel kwaliteiten te beschikken. Zo was hij medeverantwoordelijk voor de programmering van Roadburn en wist hij als projectleider een succesvolle eerste editie neer te zetten van het indoor-festival Here’s The Thing Festival met o.a. The Murder Capital.

Daan: “Ik ben vereerd dat 013 haar vertrouwen in mij uitspreekt en mij deze kans biedt. De komende jaren wil ik 013 verder profileren als grootste clubzaal van Nederland met spraakmakende nationale en internationale artiesten, unieke evenementen en een toonaangevende bezoekerservaring”.

Met zijn rijke ervaring en gepassioneerde toewijding belooft Daan Holthuis een boeiende nieuwe periode voor 013, waarbij hij zijn visie zal inzetten om het programma naar nieuwe hoogten te tillen.

Interim Programma Directeur Johan Gijsen hierover: “Daan heeft een sterke visie op de inhoud en kan tegelijkertijd zakelijk denken; ondernemerschap vanuit een artistieke motivatie die aansluit bij de missie van 013. Tegelijkertijd heeft Daan, naast een brede interesse in popcultuur, ook liefde voor Tilburg. We verheugen ons op de toekomst, met Daan aan het artistieke roer.”

Over 013
In ruim twintig jaar tijd is 013 Poppodium uitgegroeid tot een begrip in Tilburg, Nederland en de wereld. Hun team stelt alles in het werk om bezoekers vette, adembenemende, onvergetelijke live-ervaringen bezorgen. Om artiesten hun allerbeste shows te laten geven. Om samen met de muziekscene en fans de grenzen van hiphop, heavy music, alternative mainstream en electronic music op te zoeken. Om festivals als Roadburn, De Unie en Wij Zijn 13! te organiseren. Om te investeren in het talent van de toekomst. Om jonge opkomende artiesten vroeg een podium te bieden op één van onze satelliet locaties in de stad. Om ruimte te maken voor mensen met uiteenlopende ideeën, voorkeuren, achtergronden en overtuigingen. Dat is wat je van Poppodium 013 mag verwachten.

Bron: o13 (15-04-2024)