Informatie & Tarieven

Culturele vacatures is een vacaturesite waar werkgevers uit de kunst- en cultuursector vacatures en stage-vacatures kunnen publiceren. Wij plaatsen alle vacatures van culturele organisaties en vacatures voor cultureel-inhoudelijke functies van niet-culturele organisaties.

De vacatures op Culturele vacatures worden door ruim 100.000 unieke bezoekers per maand bekeken. De bezoekers zijn actief op zoek naar werk in de culturele sector.

Uw vacatures plaatsen op Culturele vacatures:

 • Uw vacature wordt zo spoedig mogelijk – in elk geval binnen twee werkdagen na opgave – op de website geplaatst en tot de dag na de sluitingsdatum getoond (maximaal twee maanden).
 • De dag na plaatsing wordt om 8:00 uur een mailing verstuurd waarmee ruim 22.250 werkzoekenden van uw vacature op de hoogte worden gebracht.
 • Uw vacature wordt vermeld op onze pagina’s op Twitter (ca. 20.000 volgers) en Facebook (ca. 26.000 volgers), en op onze LinkedIn-bedrijfspagina (ca. 27.500 volgers).
 • Uw vacature wordt opgenomen in het overzicht van nieuwe vacatures dat we aan het eind van de dag posten in onze LinkedIn-groep (ca. 25.000 leden) en onze LinkedIn-bedrijfspagina (ca. 27.500 volgers).

Vacature opgeven
Als u een vacature wilt plaatsen op Culturele vacatures kunt u deze opgeven via het opgave-formulier of in Word aan ons opsturen (NB: voor opgave in Word brengen we een meerprijs in rekening, zie hieronder). In beide gevallen verzorgen wij de opmaak van uw vacature. Uw vacature wordt dus niet automatisch geplaatst. We publiceren uw vacature altijd zo spoedig mogelijk, in elk geval binnen twee werkdagen. Na plaatsing ontvangt u per email een bevestiging en een factuur.

Tarieven

 • Standaard-plaatsing: € 115,- ex btw
  Het tarief voor een standaard-plaatsing van een vacature, opgegeven via het opgave-formulier, zonder extra opties.
 • Opgave via e-mail in Word of pdf: meerprijs van € 25,- ex btw
  U kunt de tekst van de vacature ook in Word (of als pdf) opsturen aan info@culturele-vacatures.nl. Wij verzorgen de invoer van de gegevens dan voor u. Graag de factuurgegevens (adresgegevens en e-mail) duidelijk vermelden en aangeven of u optionele vermelding(en) wilt. We ontvangen dan tevens graag uw akkoord op de kosten en onze gebruiksvoorwaarden. Fijn als u ook uw logo meestuurt.
 • Doorplaatsing: € 85,- ex btw
  Doorplaatsing van een gepubliceerde vacature (na twee maanden). De vacature wordt opnieuw gepubliceerd (incl. vermelding in onze mailing en op onze pagina’s op Twitter, Facebook en LinkedIn) en mag weer (maximaal) twee maanden online blijven staan.

Extra opties:
We bieden u de volgende extra mogelijkheden:

 • Plaatsing op een door u bepaalde datum: € 25,- / € 50,- ex btw
  Als u de vacature niet binnen twee werkdagen na opgave, maar op een specifieke, door u bepaalde datum geplaatst wilt hebben. We hanteren een ander tarief voor plaatsing op een werkdag dan op een zaterdag.
 • Verlenging maximale plaatsingsduur: € 30,- ex btw per maand
  Bij een standaard-plaatsing tonen we uw vacature maximaal twee maanden. Als de looptijd van uw vacature langer is, kunt u de maximale plaatsingsduur verlengen met het aantal extra maanden dat u nodig heeft, tot een maximum van zes maanden in totaal.
 • Citaat-bericht op sociale media: € 40,- ex btw
  Eén dag na plaatsing vermelden we een door u opgegeven wervende tekst over uw vacature op Facebook, Twitter en Instagram, met een link naar uw vacature-pagina. U kunt hiervoor een korte tekst (citaat) opgeven waarin u schetst wie u zoekt en/of mensen aanspoort om te reageren op uw vacature. Het citaat mag 250 tekens bevatten. Dit citaat wordt ook op de site geplaatst onder ‘Vacatures zoeken/Selecties’ en vormt daarmee nog een extra toegang tot uw vacature.
 • Herhaalde vermelding op sociale media: € 30,- ex btw
  Eén week na plaatsing herhalen we de vermelding van uw vacature op Facebook, Twitter en LinkedIn, met een link naar uw vacature-pagina.
 • Sluitingsdatum-melding op sociale media: € 30,- ex btw
  Enkele dagen voor het einde van de looptijd van uw vacature vermelden we de naderende sluitingsdatum op Facebook, Twitter en LinkedIn (“Je kunt nog tot … reageren op de vacature voor …”), met een link naar uw vacature-pagina.
 • Bovenste plaats in dagelijkse mailing: € 50,- ex btw
  Uw vacature wordt op de dag na plaatsing in de reguliere, dagelijkse mailing op de bovenste plaats vermeld. Als de bovenste plaats al bezet is zetten we uw vacature op de tweede plaats. Het tarief is dan € 25,- ex btw. Derde plaats: € 12,50 ex btw.
 • Uitgelichte afbeelding: € 50,- / € 60,- ex btw
  Om uw vacature meer op te laten vallen kunt u een uitgelichte afbeelding laten opnemen. Dit is geen logo, maar een mooie afbeelding die iets over de organisatie laat zien. Deze afbeelding/foto wordt op de homepage getoond, bovenaan uw vacature-pagina (we tonen in de lopende tekst van de vacature uw logo) en bij de vermeldingen van uw vacature op Facebook, Twitter en LinkedIn. U kunt hiervoor een eigen afbeelding opsturen of ons opdracht geven een stockfoto te zoeken.

U kunt uw vacature(s) nog extra onder de aandacht brengen d.m.v. een selectie-vermelding onder ‘Vacatures zoeken/Selecties’. Dat is op twee manieren mogelijk:

 • Citaat-bericht: € 40,- ex btw
  Zie hierboven bij Citaat-bericht op sociale media: één dag na plaatsing vermelden we een door u opgegeven wervende tekst over uw vacature op Facebook, Twitter en Instagram. Dit wordt ook als citaat-bericht geplaatst onder ‘Vacatures zoeken/Selecties’ met een link naar uw vacature. Als u ook een “Uitgelichte afbeelding” opgeeft, wordt deze afbeelding als achtergrond van het citaat getoond. Het citaat-bericht staat twee weken online, tenzij de looptijd van uw vacature korter is.
 • Alle vacatures bij… [uw organisatie]: € 50,- / € 75,- / € 90,- ex btw.
  Als uw organisatie meerdere vacatures heeft openstaan waarvoor u via onze site werft, kunt u onder ‘Vacatures zoeken/Selecties’ een overzicht van alle vacatures laten opnemen. Deze overzichtspagina komt er als volgt uit te zien: bovenaan een mooie grote afbeelding (bij voorkeur een foto van het gebouw van de organisatie), een introductie over uw organisatie met uw logo ernaast. en een lijst van de actuele openstaande vacatures met links naar de betreffende vacature-pagina’s op onze site. We posten ook een bericht over deze Selectie-vermelding op onze sociale media (Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn). Het tarief voor respectievelijk één, twee of drie weken is € 50,-, € 75,- en € 90,- ex btw. U kunt dit opgeven via een apart formulier.

U kunt deze opties – indien gewenst – aanvinken in het opgave-formulier of vermelden in uw e-mail. U kunt ook later, tijdens de looptijd van uw vacature, per email één of meer extra opties aanvragen. U ontvangt hiervan dan een aparte factuur.

Voor vragen zijn we telefonisch bereikbaar op 073 – 82 00 956, of per e-mail: info@culturele-vacatures.nl.

NB: Combinatie-advertenties – Wij plaatsen omwille van de duidelijkheid in principe geen gecombineerde vacature-advertenties waarin wordt geworven voor meerdere functies. Voor vragen hierover kunt u per e-mail contact met ons opnemen (info@culturele-vacatures.nl).