Informatie & Tarieven

Culturele vacatures is een vacaturesite waar werkgevers uit de kunst- en cultuursector vacatures en stage-vacatures kunnen publiceren. Wij plaatsen alle vacatures van culturele organisaties en vacatures voor cultureel-inhoudelijke functies van niet-culturele organisaties.

De vacatures op Culturele vacatures worden door ruim 100.000 unieke bezoekers per maand bekeken. De bezoekers zijn actief op zoek naar werk in de culturele sector.

Uw vacatures plaatsen op Culturele vacatures:

 • Uw vacature wordt zo spoedig mogelijk – in elk geval binnen twee werkdagen na opgave – op de website geplaatst en tot de dag na de sluitingsdatum getoond (maximaal twee maanden).
 • De dag na plaatsing wordt om 8:00 uur een mailing verstuurd waarmee ruim 20.000 werkzoekenden van uw vacature op de hoogte worden gebracht.
 • Uw vacature wordt vermeld op onze pagina’s op X (ca. 18.000 volgers) en Facebook (ca. 26.500 volgers), en op onze LinkedIn-bedrijfspagina (ca. 57.000 volgers).
 • Uw vacature wordt opgenomen in het overzicht van nieuwe vacatures dat we aan het eind van de dag posten in onze LinkedIn-groep (ca. 28.500 leden) en onze LinkedIn-bedrijfspagina (ca. 57.000 volgers), en als Instagram story (ca. 5.500 volgers).

Vacature opgeven
Als u een vacature wilt plaatsen op Culturele vacatures kunt u deze opgeven via het opgave-formulier of in Word aan ons opsturen (NB: voor opgave in Word brengen we een meerprijs in rekening, zie hieronder). In beide gevallen verzorgen wij de opmaak van uw vacature. Uw vacature wordt dus niet automatisch geplaatst. We publiceren uw vacature altijd zo spoedig mogelijk, in elk geval binnen twee werkdagen. Na plaatsing ontvangt u per email een bevestiging en een factuur.

Tarieven
Let op, het tarief van een standaardplaatsing en een doorplaatsing wijzigt per 01-06-2024 – hieronder aangegeven in cursief.

 • Standaard-plaatsing: € 120,- ex btw (€ 125,- ex btw per 01-06-2024)
  Het tarief voor een standaard-plaatsing van een vacature, opgegeven via het opgave-formulier, zonder extra opties.
 • Opgave via e-mail in Word of pdf: meerprijs van € 25,- ex btw
  U kunt de tekst van de vacature ook in Word (of als pdf) opsturen aan info@culturele-vacatures.nl. Wij verzorgen de invoer van de gegevens dan voor u. Graag de factuurgegevens (adresgegevens en e-mail) duidelijk vermelden en aangeven of u optionele vermelding(en) wilt. We ontvangen dan tevens graag uw akkoord op de kosten en onze gebruiksvoorwaarden. Fijn als u ook uw logo meestuurt.
 • Doorplaatsing: € 90,- ex btw  (€ 95,- ex btw per 01-06-2024)
  Doorplaatsing van een gepubliceerde vacature. De vacature wordt opnieuw gepubliceerd (incl. vermelding in onze mailing en op onze pagina’s op X, Facebook en LinkedIn) en mag weer (maximaal) twee maanden online blijven staan.

Extra opties:
We bieden u de volgende extra mogelijkheden:

 • Plaatsing op een door u bepaalde datum: € 25,- / € 60,- ex btw
  Als u de vacature niet binnen twee werkdagen na opgave, maar op een specifieke, door u bepaalde datum geplaatst wilt hebben. We hanteren een ander tarief voor plaatsing op een werkdag dan op een zaterdag.
 • Verlenging maximale plaatsingsduur: € 30,- ex btw per maand
  Bij een standaard-plaatsing tonen we uw vacature maximaal twee maanden. Als de looptijd van uw vacature langer is, kunt u de maximale plaatsingsduur verlengen met het aantal extra maanden dat u nodig heeft, tot een maximum van zes maanden in totaal.
 • Citaat-bericht op sociale media: € 50,- ex btw
  Eén dag na plaatsing vermelden we een door u opgegeven wervende tekst over uw vacature op Facebook, X en Instagram, met een link naar uw vacature-pagina. U kunt hiervoor een korte tekst (citaat) opgeven waarin u schetst wie u zoekt en/of mensen aanspoort om te reageren op uw vacature. Het citaat mag 250 tekens bevatten. Dit citaat wordt ook op de site geplaatst onder ‘Vacatures zoeken/Selecties’ en vormt daarmee nog een extra toegang tot uw vacature. Het citaat-bericht staat twee weken online, tenzij de looptijd van uw vacature korter is.
 • Herhaalde vermelding op sociale media: € 30,- ex btw
  Eén week na plaatsing herhalen we de vermelding van uw vacature op Facebook, X en LinkedIn, met een link naar uw vacature-pagina.
 • Dubbele herhaalde vermelding op sociale media: € 50,- ex btw
  We herhalen de vermelding van uw vacature op Facebook, X en onze LinkedIn-bedrijfspagina, met een link naar uw vacature-pagina, twee keer: circa vier en negen dagen na plaatsing.
 • Sluitingsdatum-melding op sociale media: € 30,- ex btw
  Enkele dagen voor het einde van de looptijd van uw vacature vermelden we de naderende sluitingsdatum op Facebook, X en LinkedIn (“Je kunt nog tot … reageren op de vacature voor …”), met een link naar uw vacature-pagina.
 • Bovenste / hoogst mogelijke plaats in dagelijkse mailing: max. € 50,- ex btw
  Uw vacature wordt op de dag na plaatsing in de reguliere, dagelijkse mailing op de bovenste plaats vermeld. Als de bovenste plaats al bezet is zetten we uw vacature op de tweede plaats. Het tarief is dan € 40,- ex btw. Derde plaats: € 30,- ex btw. Vierde plaats: € 20,- ex btw. Vijfde plaats of aansluitend (max. tiende): € 10,- ex btw.
 • Uitgelichte afbeelding: € 55,- / € 65,- ex btw
  Om uw vacature meer op te laten vallen kunt u een uitgelichte afbeelding laten opnemen. Dit is geen logo, maar een mooie afbeelding die iets over de organisatie laat zien. Deze afbeelding/foto wordt op de homepage getoond, bovenaan uw vacature-pagina (we tonen in de lopende tekst van de vacature uw logo) en bij alle vermeldingen van uw vacature op Facebook, X en LinkedIn. We plaatsen tevens een Selectie-vermelding van uw vacature (“[Uw organisatie] zoekt een [functienaam].”) onder ‘Vacatures zoeken/Selecties’ met deze afbeelding als achtergrond. Deze Selectie-vermelding vormt nog een extra toegang tot uw vacature én vermelden we op Instagram. De Selectie-vermelding staat twee weken online, tenzij de looptijd van uw vacature korter is. U kunt hiervoor een eigen afbeelding opsturen of ons opdracht geven een stockfoto te zoeken.

U kunt uw vacature(s) nog extra onder de aandacht brengen d.m.v. een selectie-vermelding onder ‘Vacatures zoeken/Selecties’. Dat is op drie manieren mogelijk:

 • Citaat-bericht: € 50,- ex btw
  Zie hierboven bij Citaat-bericht op sociale media: één dag na plaatsing vermelden we een door u opgegeven wervende tekst over uw vacature op Facebook, X en Instagram. Dit wordt ook als citaat-bericht geplaatst onder ‘Vacatures zoeken/Selecties’ met een link naar uw vacature. Het citaat-bericht staat twee weken online, tenzij de looptijd van uw vacature korter is.
 • Selectie-vermelding met Uitgelichte afbeelding: € 55,- / € 65,- ex btw
  Zie hierboven bij Uitgelichte afbeeldingwe vermelden uw vacature (“[Uw organisatie] zoekt een [functienaam].”) met de opgegeven Uitgelichte afbeelding als achtergrond onder ‘Vacatures zoeken/Selecties’. Deze Selectie-vermelding vormt nog een extra toegang tot uw vacature én vermelden we op Instagram. De Selectie-vermelding staat twee weken online, tenzij de looptijd van uw vacature korter is. Tevens wordt – zoals hierboven vermeld – de uitgelichte afbeelding op de homepage getoond, bovenaan uw vacature-pagina (we tonen in de lopende tekst van de vacature uw logo) en bij alle vermeldingen van uw vacature op Facebook, X en LinkedIn.
 • Alle vacatures bij… [uw organisatie]: € 50,- / € 75,- / € 90,- ex btw.
  Als uw organisatie meerdere vacatures heeft openstaan waarvoor u via onze site werft, kunt u onder ‘Vacatures zoeken/Selecties’ een overzicht van alle vacatures laten opnemen. Deze overzichtspagina komt er als volgt uit te zien: bovenaan een mooie grote afbeelding (bij voorkeur een foto van het gebouw van de organisatie), een introductie over uw organisatie met uw logo ernaast. en een lijst van de actuele openstaande vacatures met links naar de betreffende vacature-pagina’s op onze site. We posten ook een bericht over deze Selectie-vermelding op onze sociale media (Facebook, X, Instagram en LinkedIn). Het tarief voor respectievelijk één, twee of drie weken is € 50,-, € 75,- en € 90,- ex btw. U kunt dit opgeven via een apart formulier.

U kunt deze opties – indien gewenst – aanvinken in het opgave-formulier of vermelden in uw e-mail. U kunt ook later, tijdens de looptijd van uw vacature, per email één of meer extra opties aanvragen. U ontvangt hiervan dan een aparte factuur.

Voor vragen zijn we telefonisch bereikbaar op 085 – 02 40 073, of per e-mail: info@culturele-vacatures.nl.

NB: Combinatie-advertenties – Wij plaatsen omwille van een heldere en eenduidige communicatie naar werkzoekenden in principe geen gecombineerde vacature-advertenties waarin wordt geworven voor meerdere functies, ook niet (meer) bij vacatures voor stages en onbetaalde functies. In een enkel geval is het mogelijk een uitzondering te maken; hiertoe ontvangen we graag eerst een concept-versie ter overleg. U kunt hierover per e-mail contact met ons opnemen (info@culturele-vacatures.nl).