Over de site

Vacatures
Culturele vacatures is een vacaturesite waar werkgevers uit de kunst- en cultuursector vacatures en stage-vacatures kunnen publiceren. Wij plaatsen alle vacatures van culturele organisaties en vacatures voor cultureel-inhoudelijke functies van niet-culturele organisaties.

Deze site is een communicatiekanaal ten behoeve van werving en selectie door externe partijen; wij verzorgen de selectie van de kandidaten niet. Als je wilt solliciteren op een bepaalde vacature kan je je sollicitatie direct tot de werkgever richten middels de “Solliciteer-button” onderaan de vacature-pagina.

Op de homepage staat een overzicht van alle vacatures, in volgorde van opgave. Onder Vacatures Zoeken vind je het volledige actuele vacature-aanbod. Je kunt dit aanbod naar voorkeur sorteren, en filteren door jouw eisen en wensen in de selectievakjes aan te vinken.

Onder Selecties bieden we overzichtelijke keuzes uit het aanbod aan, bijvoorbeeld per soort organisatie of interessegebied. Ook wijzen we (op verzoek van de werkgever) door middel van citaten op belangrijke selectiecriteria in vacatures. Als bij een bepaalde organisatie meerdere vacatures openstaan bieden we (ook op verzoek van de werkgever) een overzicht daarvan.

Daarnaast bieden we kant-en-klare overzichten van vacatures voor betaalde functies, leertrajecten, onbezoldigde functies en vrijwillige functies, om je snel een ingang te bieden tot wat je precies zoekt!

Op de kaart kan je inzoomen op jouw woonplaats of op het gebied waar je wilt werken. Je kunt een plaats invoeren en een straal kiezen waarbinnen je vacatures wilt zien. Onder de kaart wordt een lijst getoond van alle actuele vacatures met het standplaats-adres erbij. Ook dit aanbod kan je weer filteren door jouw eisen en wensen in de selectievakjes aan te vinken.

Zoeken
Je kunt op verschillende manieren de site doorzoeken. Met de zoekfunctie die bereikbaar is via het zoek-icoon in de rechter sidebar kan je de hele site doorzoeken. Als je hier een zoekwoord intypt krijg je resultaten uit de hele site. Als je naast een vacature in het veld “Vacature zoeken” iets zoekt, krijg je alleen vacatures als resultaat. Zo werkt het ook bij Blog en Nieuws.

De tags die onderaan elke pagina staan, zijn door de hele site aan elkaar verbonden. Als je bijvoorbeeld een tag met de naam van een organisatie aanklinkt, krijg je treffers voor alle pagina’s op de site die iets met die organisatie te maken hebben.

Blog & Nieuws
Je bezoekt deze site omdat je werk zoekt in de cultuursector. Om je in staat te stellen zo goed en snel mogelijk vacatures te vinden die bij jou passen bieden we zoveel mogelijk ingangen en zoekfilters aan, die hierboven zijn beschreven. Maar we denken je ook te helpen bij je zoektocht door informatie te bieden over (ontwikkelingen in) de sector en de vacatures op die manier van context te voorzien. Dat doen we op ons blog en via nieuwsberichten.

Op ons blog schrijven wij over ontwikkelingen en trends in de kunst- en cultuursector en over de mensen die er werken. Door de grote hoeveelheid vacatures die wij publiceren, zijn wij snel op de hoogte van veranderingen in de kunst- en cultuursector. Het vacature-aanbod laat verschuivingen in het culturele veld zien van binnenuit. In de interview-rubrieken Follow Up en Close Up laten we mensen die in de sector werkzaam zijn aan het woord.

Wij publiceren nieuwsberichten op basis van persberichten en berichten in de media. Hiermee brengen we nieuws dat relevant is voor de culturele arbeidsmarkt voor het voetlicht. Met citaten wijzen we op interessante interviews.

Links
Om je nog verder te helpen bij het zoeken naar een baan in de culturele sector, bieden we Links naar vacature-pagina’s op websites van culturele instellingen.

We hopen dat je via onze site jouw droombaan vindt! En als je die gevonden hebt, horen we het graag! Misschien vind je het leuk om mee te doen aan Follow Up of Close Up? Reacties zijn welkom op info@culturele-vacatures.nl.