Nieuwe Directeur-Bestuurder: FlevoMeer Bibliotheek

Bianca Pieters

Bianca Pieters begint per 15 mei 2024 als directeur-bestuurder van FlevoMeer Bibliotheek. Hiermee eindigt een periode van interim-bestuur. Bianca Pieters gaat leiding geven aan de bibliotheekorganisatie voor de gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde.

Bianca Pieters heeft ruime leidinggevende ervaring met transitieprocessen in zowel de bibliotheekbranche als het publieke domein. Dit is een stevige basis voor de verdere ontwikkeling van onze organisatie en onze maatschappelijke opgaven. Hiermee zet zij zich in voor de inwoners van Flevoland met alle maatschappelijke veranderingen die er spelen.

Bianca over haar nieuwe rol:
“Het motto van FlevoMeer Bibliotheek is “haal het beste uit jezelf én elkaar”. Ik vind dat een prachtig uitgangspunt voor zowel de interne organisatie als extern naar onze klanten.

Mijn ambitie is om FlevoMeer Bibliotheek nog steviger te positioneren als dynamische en laagdrempelige plek midden in de samenleving, waarin collega’s en inwoners kunnen blijven groeien en ontwikkelen.

Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan de brede maatschappelijke opgaven binnen de gemeente. Niet alleen op het gebied van cultuur, ook voor (digitale)educatie en een leven lang leren én als sociale plek waar iedereen mee kan blijven doen. Samenwerking met onze culturele-, educatieve- en sociale partners is daarin essentieel. Vanuit mijn rol als directeur-bestuurder wil ik daar een verbindende rol in spelen. Om te onderzoeken waar de bibliotheek richting de toekomst van nog meer betekenis kan zijn in de integrale maatschappelijke vraagstukken. Ik kijk er naar uit om mij hier met het managementteam, collega’s, vrijwilligers en partners met veel energie en werkplezier voor in te zetten.”

De Raad van Toezicht is heel blij met de benoeming van Bianca Pieters.

Fatiha El Hamdaoui, voorzitter Raad van Toezicht:
“Met Bianca komt er een maatschappelijk bevlogen, ondernemende en servicegerichte directeur-bestuurder aan het roer te staan van FlevoMeer Bibliotheek, die focus creëert en duidelijk richting geeft aan de organisatie. Zij gaat op de ingeslagen weg verder en zal samen met het team aan de slag gaan om de plannen door te ontwikkelen en de doelstellingen en resultaten te realiseren.”

Over FlevoMeer Bibliotheek
FlevoMeer Bibliotheek werkt aan een geïnspireerd, betrokken en vaardig Flevoland. Bij FlevoMeer Bibliotheek kun je anderen ontmoeten en jezelf ontwikkelen en uitdagen. Voor je plezier of om vaardigheden te leren die ons snel veranderende maatschappij van ons vraagt. Dit doen ze niet alleen. Samen met een groot aantal organisaties, partners en met jou ontwikkelen we culturele en educatieve activiteiten dichtbij. Zo zijn ze steeds meer van én voor alle inwoners van Flevoland.

Bron: FlevoMeer Bibliotheek (24-04-2024)