Nieuwe Artistiek Leider: Theater Ins Blau

Tamara Griffioen

Vanaf 1 september 2024 zal Tamara Griffioen de programmering van Theater Ins Blau te Leiden invullen en makers uitnodigen en begeleiden in het productiehuis. De huidige zakelijk leider Mirjam Hensgens wordt per 1 september benoemd als directeur-bestuurder van Theater Ins Blau. Hiermee krijgt directeur en oprichter Kees van Leeuwen, die eind dit seizoen afscheidt neemt bij Theater Ins Blau, een volwaardige opvolging.

Griffioen is artistiek leider van Delft Fringe Festival en werkte tevens als cultuurcoach bij Westland Cultuurweb. Met Tamara haalt Ins Blau een programmeur in huis die de lijn die Kees heeft opgezet met jonge, vernieuwende makers en voorstellingen die actuele onderwerpen bevragen, met een nieuwe blik voort kan zetten. Door haar achtergrond staat Tamara met twee voeten in de praktijk met aandacht voor publiek en makers.

Griffioen:” Ik kijk er ontzettend naar uit om met een fantastisch team verder te bouwen aan Ins Blau. Ik bewonder wat Kees van Leeuwen heeft opgebouwd en mogelijk gemaakt voor de stad en de theatersector, en ik heb er zin in om bij het bruisende Ins Blau te mogen beginnen!”

Over Theater Ins Blau
Theater Ins Blau is het vlakkevloertheater van Leiden. Zij geven de ruimte aan eigenzinnige voorstellingen van nieuwe en gevestigde makers. Jonge talenten krijgen de kans om in het Makershuis eigen producties te ontwikkelen.

Met hun programmering zoeken ze de verbinding met bezoekers, die open staan voor nieuwe ervaringen. Zowel makers, spelers als het publiek krijgen bij hen (speel)ruimte om te ontdekken en te experimenteren.

Bron: Theater Ins Blau (04-04-2024)

In oktober en november 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures