Nieuwe Bestuursleden: Museum van Marken

Van links naar rechts: Onno Misset, Bram Voermans, Ineke Hulshof, Marcia Kok, Lucas van Wees, Wim Bot, Marcel van Dien en Argo Oskam.

Monique van Schevicoven heeft na drie jaar per 1 maart jl. afscheid genomen als bestuurssecretaris bij Museum van Marken te Delft. Het bestuur heeft met Onno Misset en Marcia de Kok als duo-secretariaat waardige opvolgers gevonden en Monique blijft betrokken als vrijwilligster bij onder andere de Van Marken Dag.

Eerder dit jaar hebben Marcel van Dien en Ineke Hulshof zitting genomen in het bestuur. Onderstaand een korte introductie van de nieuwe bestuursleden.

Marcel van Dien
Eind 2019 sloot ik me bij een Midwinterfeest/Vriendendag in Agnetapark als vrijwilliger aan bij de Stichting Museum Van Marken. Wie had toen gedacht dat ik er vervolgens zo’n vier jaar vooral als ´Projectleider panelen van een Paviljoen van Delftsche Nijverheid´ actief zou blijven. Dat project is enigszins tot rust gekomen, maar er blijft nog genoeg te doen om het erf- en gedachtegoed van de Van Markens voor het voetlicht te brengen. Dat doe ik nu sinds begin dit jaar vanuit het bestuur, met vooral ‘PR’ als aandachtsgebied.

Ineke Hulshof
“Als architect ben ik al jaren gefascineerd door tuindorpen en het Agnetapark. Jan van der Mast volg ik al langer en natuurlijk zijn beschrijvingen over de Van Markens. Iets doen met mijn netwerk en kennis voor de Stichting Museum Van Marken lijkt me daarom heel goed te passen.”

Marcia Kok
“Ik ben Marcia Kok en samen met Onno Misset neem ik de taken van het secretariaat van het bestuur van Museum Van Marken op mij. Ik ben 34 jaar oud en ben geboren en getogen in Delft op een steenworp afstand van het Agnetapark. Ik ben geïnteresseerd in geschiedenis en ook de geschiedenis van Delft. Ik zet mij met plezier in voor Museum Van Marken.”

Onno Misset
“Ik heb gedurende mijn hele werkzame leven bij Gist-Brocades en DSM gewerkt. Sinds 2004 ben ik daarnaast actief in wijnen, onder de welbekende naam ‘Misset Wijnen’ (van de Van Marken Wijn). Daarnaast speel ik keyboard in de band ‘Guz and Friends’. En sinds kort ben ik dus samen met Marcia Kok secretaris van Stichting Museum Van Marken.”

Over Museum van Marken
Het Museum Van Marken is in ontwikkeling en wordt geïnspireerd op het leven en werk van de eerste sociale ondernemer van Nederland, Jacques van Marken. Het gaat aandacht bieden aan drie thema’s: Historie, Community en Innovatie.

Bron: Museum van Marken (06-04-2024)