Nieuwe Directeur: Cultuurcentrum Hogeland

Harry van der Laan. Foto: Paul Abrahams

Vanaf 1 februari 2024 heeft Cultuurcentrum Hogeland een nieuwe directeur. Harry van der Laan uit Garsthuizen neemt per die datum het stokje over van Anne van der Sluis, die als interim-directeur het Cultuurcentrum enige tijd leidde.

Van der Laan vertrekt bij Cultuurhuis de Klinker te Winschoten als hoofd Kunstencentrum. Hij blijft actief als directeur van de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam en als kartrekker Muziekakkoord Meer Muziek in de Klas in de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Pekela en Veendam. Daarnaast is hij free-lance saxofonist in het Noordpool Orkest en cultuurhistoricus.

Het Cultuurcentrum wil de komende jaren voor de vijftigduizend inwoners van Het Hogeland een prominente rol gaan spelen op het gebied van kunst- en cultuureducatie, in de volle breedte, voor jong en oud. Naast schoolprojecten, lessen en cursussen muziek en theater wordt gedacht aan dans, beeldende kunst, fotografie en video. Met het project Kultuurhoezen brengt de stichting cultuur dichtbij de dorpen, samen met de bewoners.

Bestuursvoorzitter Peter Barthel: “Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Harry van der Laan de ambities van het Cultuurcentrum samen met het team van docenten en medewerkers kan waarmaken.”

“Een fantastische organisatie,“ meent Harry van der Laan. “Op scholen organiseren ze de kennismaking met kunst en cultuur voor kinderen. Op vele locaties in de gemeente staan de beste docenten klaar om talenten te ontwikkelen en is er ruimte voor verdieping. De gemeente Het Hogeland en het bestuur van de stichting wil dat het Centrum er is voor álle Hogelandsters. Ik verheug me erop dit mogelijk te gaan maken met het team, de docenten, het bestuur en de gemeente”, aldus de kersverse directeur.

Bron: Cultuurcentrum Hogeland (18-12-2023)

In november 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures