Nieuwe Co-Artistiek Leider Master Creative Producing: AHK

Marijke Schaap

Marijke Schaap is vanaf 1 januari 2024 part-time voor een periode van 3 jaar benoemd tot co-artistiek leider van de masteropleiding Master Creative Producing (CP) aan de Academie voor Theater en Dans (ATD) van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).

Marijke Schaap vervult haar functie als co-artistiek leider samen met Gwenoële Trapman, sinds de oprichting artistiek leider van MCP.

Marijke Schaap is naast haar werkzaamheden voor de master DAS Creative Producing reeds een aantal jaren verbonden aan verschillende bacheloropleidingen als docent en is zij lid van de scriptiecommissie van de Opleiding Productie Podiumkunsten. Wij zijn verheugd dat Marijke de co-artistiek leiding taken samen met Gwenoële gaat oppakken en hebben er vertrouwen in dat dit gaat leiden tot goede samenwerking en dito resultaat.

Marijke Schaap: De afgelopen vijf jaar heeft de master Creative Producing zich in rap tempo ontwikkeld tot een volwaardig masterprogramma. Het is uitgegroeid tot een leeromgeving waar kritische reflectie en hoopvol optimisme elkaar voortstuwen, en waar denk- en doekracht gevierd wordt. Ik kijk er naar uit om de komende jaren in de rol van co-artistiek leider, de learnings van de afgelopen jaren te implementeren in het onderwijs, en gelijktijdig de opleiding verder te positioneren in het kunstenveld en de samenleving als geheel.

Over de Academie voor Theater en Dans
De kracht van kunst in dialoog met de wereld: daarin geloven ze op de Academie voor Theater en Dans (ATD). Juist deze tijd vol grote vraagstukken heeft behoefte aan verbeelders. Aan mensen die verbinden. Die kunnen luisteren. Nieuwe perspectieven bieden.

Op de Academie voor Theater en Dans word je opgeleid tot podiumkunstenaar en kunstvakdocent. Er is niet alleen aandacht voor je artistieke, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt met met open armen op deze academie in hartje Amsterdam.

Bron: AHK (11-12-2023)

Lees ook ons blog Creatief produceren: Wat is creative producing? waarin Marijke Schaap aan het woord komt.