Nieuwe Bestuursleden: Kunsten ’92

Kunsten ’92 in Amsterdam heeft op 15 november 2023 drie door het bestuur voorgedragen bestuursleden aangesteld. Het gaat om Peggy Brandon, Valentijn Byvanck en Joost Oomen.

Kunsten ’92 is zeer verheugd dat Peggy Brandon (kwartiermaker museaal van het Nationaal Slavernijmuseum in oprichting en directeur Mocca Expertisecentrum Cultuuronderwijs Amsterdam), Valentijn Byvanck (directeur Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur) en Joost Oomen (schrijver, dichter en theatermaker) hun bestuur de komende jaren komen versterken. Daarnaast is penningmeester Walter Groenen (directeur CJP) herbenoemd voor een derde termijn.

Tijdens de ALV heeft Kunsten ’92 tevens afscheid genomen van drie bestuursleden, die aan het einde van hun termijn waren gekomen: Marlo Reeders (directeur Nationale Monumentenorganisatie), Zippora Elders (head Curatorial Department Gropius Bau in Berlijn) en Willem van Zeeland (hoofdredacteur Media VPRO). Kunsten ’92 bedankt alle drie voor hun inzet en voor wat ze de afgelopen jaren hebben betekend voor de organisatie.

Over Kunsten ’92
Kunsten ’92 is de belangenorganisatie voor de hele culturele en creatieve sector, met meer dan 420 leden uit alle disciplines: van de kunsten tot nieuwe media, design, musea en monumenten, en van makers tot organisaties. Met een gezamenlijke stem versterken ze het maatschappelijke en politieke klimaat voor cultuur in Nederland.

Bron: Kunsten ’92 (22-11-2023)