Stichting Circuspunt: Voorzitter Bestuur

Stichting Circuspunt in Utrecht zoekt een Voorzitter Bestuur voor 4 tot 6 uur per week | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenStichting Circuspunt is het platform voor het (verenigde) Nederlandse circusveld. Het ondersteunt en stimuleert de algehele ontwikkeling van de circussector en vertegenwoordigt de circusbelangen naar partijen buiten de circuswereld. Het platform verenigt en verbindt makers, circusondernemingen, festivals, theaters, opleidingen, jeugdcircussen en circuswerkplaatsen.

Stichting Circuspunt wil met een gezamenlijke stem een stevig fundament leggen voor het circus in Nederland. Wil je helpen de positie van het circus in Nederland te versterken, het publieksbereik te vergroten en de maatschappelijke betekenis uit te breiden?

Wij zoeken per direct een enthousiaste voorzitter met een groot hart (of nieuwsgierigheid) voor circus!

Voorzitter Bestuur

4 tot 6 uur per week

Stichting Circuspunt biedt haar bestuursleden de gelegenheid om met hun expertise en netwerk een bijdrage te leveren aan de doelstelling van de stichting en een actieve rol te spelen in een organisatie die zowel inhoudelijk als organisatorisch volop in ontwikkeling is.

Ons bestuur bestaat uit 11 leden met een eindverantwoordelijkheid voor het beleid. Veel handen maken licht werk en daarom hebben we 2 leden per portefeuille aangewezen. Het bestuur vergadert maandelijks (behalve in de zomer) en elk bestuurslid heeft ook zitting in de werkgroep van zijn/haar portefeuille, dat verder wordt aangevuld door enthousiaste leden. Het bestuur en de werkgroepen worden voor een beperkt aantal uren door een secretariaat ondersteund.

In de vergaderingen passeert alles de revue: van idee tot uitvoering, van begroting tot workshop, van het verkennen van de markt tot het vinden van samenwerkingspartners.

Rol voorzitter
Naast het voorzitten van de maandelijkse bestuursvergadering en het oppakken van bepaalde projecten binnen het bestuur is de voorzitter een belangrijk gezicht van Circuspunt naar de buitenwereld toe. Het is belangrijk om de hele breedte van het circusveld in ogenschouw te houden: van circusfestivals tot opleidingen, van gezelschappen tot podia, van tentcircussen tot artiesten. Dat betekent goede contacten onderhouden en netwerk opbouwen.

Ambities
Het bestuur heeft een aantal uitdagingen waar de voorzitter zeker ook een rol in zal spelen: de verschillende werkgroepen moeten geholpen worden meer lange termijn te denken en te plannen, ons woordvoerderschap moet pro-actiever in de toekomst en we moeten een actieve rol spelen om circus als immaterieel erfgoed te beschermen en te helpen verder ontwikkelen.

Profiel

  • Je beschikt over algemene bestuurlijke kwaliteiten en hebt bij voorkeur ervaring als bestuurder / toezichthouder bij een culturele en / of fondsenwervende organisatie.
  • Je bent in staat om met de andere bestuursleden te werken als een team en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
  • Je kunt toezicht houden op hoofdlijnen en de balans bewaken tussen kritisch tegenspel en constructief samenwerken.

Inzet
De tijdsinvestering is gemiddeld 4 tot 6 uur per week. De zittingstermijn is 4 jaar met een mogelijkheid om nog 1 of 2 keer te verlengen.

Vergoeding
De bestuursfuncties zijn onbezoldigd. Gemaakte kosten kunnen worden vergoed.

Reageren
Stuur een filmpje, cv of een motivatie (of reageer op een andere manier die jou ligt) naar secretariaat@circuspunt.nl.

Heb je vragen of wil je meer weten?
Neem contact op met Marc Eysink Smeets via marc.eysinksmeets@circuspunt.nl of 06-5343 6972‬.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.