Concert Curieus: Zakelijk Leider

Concert Curieus in ‘s-Hertogenbosch zoekt een Zakelijk Leider voor 6 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 15-06-2024Concert Curieus (CC) is een jong, internationaal gezelschap van dansers en muzikanten dat participatieve voorstellingen maakt voor 0-6 jarigen. Met instant composition als uitgangspunt wordt de input van het jonge publiek op allerlei manieren meegenomen in het spel. Ook de ouders worden de vloer op gelokt. Het gezelschap biedt een laagdrempelige kennismaking met cultuur voor de allerjongsten en tegelijkertijd een ontmoetingsplek voor ouders. Concert Curieus opereert bewust zowel in het culturele als in het sociale domein. De voorstellingen vinden plaats in theaters, maar ook op kinderdagverblijven, in bibliotheken en buurtcentra. In de toekomst richt CC zich ook op andere doelgroepen voor wie taal een barrière kan zijn.

Eigenzinnig gezelschap zoekt pionier met hart voor het jonge kind en wortels in het Zuiden. Namelijk een

Zakelijk Leider

6 uur per week

Geworteld in het Zuiden traint en speelt CC in ‘s-Hertogenbosch, Veldhoven en sinds kort ook in Tilburg. Hiermee bekleedt CC een bijzondere positie. Het aanbod voor de allerjongsten is nog beperkt in Brabant en instant composition vrijwel onbekend. Middels open trainingen en workshops voor professionele podiumkunstenaars werkt het gezelschap aan de ontwikkeling en zichtbaarheid van deze kunstvorm.

Op dit moment bevindt CC zich in een dynamische fase van haar ontwikkeling. Het aantal spelers, speeldata en samenwerkingspartners is in het afgelopen seizoen gegroeid. Tegelijkertijd zijn er uitdagingen waar het gezelschap mee aan de slag moet om de gewenste groei te waarborgen. Hiervoor zoekt CC een visionaire zakelijk leider. De functie biedt de kans om met een startend gezelschap te onderzoeken wat de juiste samenwerkingspartners zijn om het aanbod naar het publiek te brengen. Daarbij mag zeker buiten de kaders worden gedacht, graag zelfs. In nauwe samenwerking met de artistiek leider werk je aan een stevig fundament, gestage groei en een duurzaam toekomstperspectief voor het gezelschap.

Functie omschrijving
De zakelijk leider is binnen CC verantwoordelijk voor

 • Het financiële beheer: het opstellen en bewaken van de begroting, het opstellen van contracten, facturatie, financiële administratie, fiscale verslaglegging (in samenwerking met onze boekhouder).
 • Het opstellen van de meerjarenstrategie en -planning samen met de artistiek leider en bestuur; evenals de verslaglegging daarvan.
 • Fondsenwerving in samenwerking met de artistiek leider.
 • Netwerken met potentiële samenwerkingspartners en verkopen van de voorstellingen.
 • Het verstevigen en onderhouden van relaties met samenwerkingspartners, culturele instellingen en overheden.

Functie eisen

 • Je hebt kennis van en ervaring met zakelijke leiding, fondsenwerving & netwerken in de culturele of maatschappelijke sector. Met name ook met project planning, budgetverantwoordelijkheid, financieel management en evaluatie van (culturele) projecten.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt een praktische instelling, beschikt over strategisch inzicht en kunt goed plannen.
 • Je durft buiten de gebaande paden te treden en kunt nieuwe perspectieven bieden op bestaande plannen.
 • Je hebt affiniteit met het Brabantse culturele veld én het jonge kind.
 • Je hebt minstens twee jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt hbo- / wo-werk- en -denkniveau;

Wij bieden

 • Een zelfstandige en uitdagende functie in een klein team, met een bont collectief aan muzikanten en dansers als uitvoerenden en het liefste publiek.
 • Ruimte voor eigen inbreng en initiatief.
 • Een zzp-opdracht per juni 2024 van gemiddeld 6 uur per week (met uitzondering van schoolvakanties) tot juli 2025. Planning in overleg. Met uitbreiding van de opdracht bij succesvolle fondsenwerving.
 • Salariëring conform cao Podiumkunsten.

Reageren
Bij interesse graag mailen naar Kristien, artistiek leider van CC.

Inlichtingen
Bij vragen kan telefonisch contact worden opgenomen: 06-28775775.

Medio juni vinden de sollicitatie gesprekken plaats.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.