Nieuwe Zakelijk Leider: AFFR

Herman van Dongen

AFFR heeft voor 2024 Herman van Dongen als nieuwe zakelijk directeur aangesteld. Van Dongen is al geruime tijd werkzaam in de cultuursector met een grote belangstelling voor architectuur en stedenbouw.

Op dit moment werkt hij onder andere aan een initiatiefprogramma om het sociaal cultureel klimaat en het werkveld van kunst en cultuur in Rotterdam Oost te versterken. Voorheen heeft Van Dongen onder meer gewerkt voor IABR, NAi en aan een groot aantal theater-, festival- en tentoonstellingsproducties. Na een zeer succesvolle 15e editie in 2023 is het voor AFFR belangrijk om de komende periode te werken aan het versterken van de basis. Van Dongen neemt het stokje over van Marieke Berkers. Zij heeft het afgelopen jaar een flinke slag gemaakt met het vergroten van de financiële stabiliteit en de inhoudelijke verdieping, een belangrijke basis voor de continuïteit om verder te kunnen groeien. Head of Programme Cristina Ampatzidou treedt voor de 16e editie van het festival op als curator.

Over AFFR
AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Bron: AFFR (12-12-2023)