Nieuw Programmateam: PAARD

Van links naar rechts: Joris Postulart, Guido van Dieren, Maria Sanchez Garcia, Gideon Karting en Joeri Gordijn (Bright Nshuti en Henk Koolen staan niet op de foto, die waren druk aan het programmeren).

Door Poppodium PAARD in Den Haag waait in 2024 een frisse nieuwe wind. Met twee nieuwe programmeurs, het samenvoegen van twee creatieve afdelingen, een programma adviseur en een berg aan ambitie maakt de poptempel aan de Prinsegracht zich klaar voor de toekomst.

Joris Postulart komt van poppodium GIGANT (Apeldoorn) en FLUOR (Amersfoort) en zal zich voornamelijk gaan richten op het popprogramma. Maria Sanchez Garcia was werkzaam voor Melkweg (Amsterdam) en programmeert daarnaast voor Into The Great Wide Open. Maria gaat onder meer proberen een nieuw en jong(er) publiek naar PAARD te krijgen door uitdagend programma naar Den Haag te halen. Maria: “Ik ben super dankbaar dat ik de kans krijg om bij PAARD programma neer te zetten! De jongerencultuur is altijd in beweging en het is belangrijk dat PAARD daarin meebeweegt en groeit. Ik hoop daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Programmeur Guido van Dieren (ook werkzaam bij BIRD) en nachtprogrammeur Bright Nshuti (o.a. van LITT Events) programmeren nu al een tijdje voor het podium, maar stellen zich wel nog steeds voor als: “de nieuwe programmeur van PAARD”. Van de ‘oude garde’ is de wandelende muziekbijbel en eeuwige gangmaker Henk Koolen nog werkzaam op de afdeling.

In 2024 worden de muren tussen het marketing- en programmateam letterlijk en figuurlijk doorbroken en worden de twee afdelingen samengevoegd. Huidig Hoofd Marketing Joeri Gordijn wordt daarmee Hoofd Programma/Marketing voor het poppodium. “De komende tijd gaan we zichtbare, minder zichtbare, grote en kleinere koerswijzigingen doorvoeren,” zegt hij over de strategie voor de komende jaren, “we gaan ons flink focussen op de Haagse muziekscene, het nachtprogramma maar vergeten onze rol als poppodium op steenworp afstand van het Binnenhof zeker niet.”

Ook is oud-Mojo vedette Gideon Karting aangetrokken als Interim Programma Adviseur voor het team. PAARD Directeur Majel over Gideon “Gideon ken ik al sinds mijn beginjaren, toen ik nog programmeur bij Rotown en Nighttown was, Gideon gaat zijn expertise en ervaring overbrengen aan het vernieuwde team. Ik kijk daar erg naar uit.”

Joris Postulart: “PAARD is een prachtig instituut in een spannende stad. Van shows van opkomende acts in café tot gevestigde namen in de Grote Zaal en Amare; het is een mooie uitdaging om met dit ambitieuze team te bouwen aan een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van het podium.”

Over PAARD
In 2022 trok PAARD een recordaantal bezoekers. 2023 bracht opnieuw een nieuw record (onder meer te danken aan de vele succesvolle nachtconcepten). PAARD programmeert sinds kort ook de staande popconcerten in de concertzaal van Amare, onder meer Pixies, Balthazar en DI-RECT stonden daar de afgelopen tijd op het podium.

Bron: PAARD (13-12-2023)

In september 2023 is voor enkele van deze vacatures geworven via Culturele vacatures