Nieuwe Zakelijk Directeur: CAMERA JAPAN

CAMERA JAPAN heeft Lisa Klompe aangesteld als nieuwe zakelijk directeur. Samen met festivaldirecteur Alex Oost vormt zij de directie en sturen zij gezamenlijk het team aan met als doel zowel het festival als de organisatie verder uit te bouwen. Het bestuur blijft ongewijzigd en bestaat uit voorzitter Alexander Mouret, Inoue Fumiko en Hans Kuijpers.

Reactie festivaldirecteur Alex Oost
Alex Oost over de aanstelling van Klompe: “Door de jaren heen is CAMERA JAPAN gestaag gegroeid met behulp van een toegewijd team. Om het festival in de breedte organisatorisch te versterken en om het festivalbeleid en de financiële basis te verbeteren, waren we op zoek naar een geschikte zakelijk directeur. We zijn erg blij met de komst van Lisa die zich in de korte tijd dat ze bij ons is al heeft laten zien als iemand met hart voor het festival, en met haar nieuwe ideeën en inzichten al heeft bewezen een echte Camera Japanner te zijn. Met haar hopen we CAMERA JAPAN de komende jaren verder uit te kunnen bouwen tot een nog mooier festival!”

Reactie Lisa Klompe
Lisa Klompe over haar aanstelling als zakelijk directeur bij CAMERA JAPAN: “Als echte cinefiel en Japanliefhebber volg ik CAMERA JAPAN al zeker 12 jaar. Voor ik begon met mijn werkzaamheden heb ik het festival in Rotterdam in LantarenVenster en ook in Amsterdam in Lab111 helemaal mee kunnen maken. Dat was niet alleen een fantastische festivalervaring maar ook een leerzame introductie op de uitdaging die me te wachten staat. Ik werd zeer warm ontvangen door het bevlogen team en zie veel kansen om samen met hen en Alex CAMERA JAPAN de komende jaren verder te laten groeien. In 2025 vieren we het 20-jarig jubileum. Daarvoor maken we grootse plannen en daarna houden we dat niveau uiteraard vast! Ik kijk er enorm naar uit om me in te zetten voor dit unieke filmfestival.”

Lisa Klompe werkt ruim dertien jaar in de culturele sector. Ze begon als marketeer van de filmprogrammering bij Forum Groningen. Daarna werd ze senior marketeer bij het Fries Museum en Nationaal Keramiekmuseum Princessehof en groeide na enkele jaren door als projectleider tentoonstellingen en duurzaamheidscoördinator bij de musea. Ze studeerde Kunsten, Cultuur en Media en Communicatie in Groningen.

Over CAMERA JAPAN
Het CAMERA JAPAN Festival is uitgegroeid tot het grootste Japanse filmfestival in de Benelux en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. CAMERA JAPAN kenmerkt zich door een zeer divers programma: naast speelfilms, documentaires en anime wordt er ook aandacht besteed aan de vele aspecten van de Japanse cultuur, waaronder beeldende kunst, muziek, dans en eten.

Bron: CAMERA JAPAN (27-10-2023)