Nieuw Hoofd Klassieke Muziek: Rotterdams Conservatorium

Mark Vondenhoff

Mark Vondenhoff is benoemd als het nieuwe hoofd Klassieke Muziek van het Rotterdams Conservatorium bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Hij start op 1 januari 2024.

Mark brengt een schat aan ervaring met zich mee, die hij de afgelopen negen jaar heeft opgedaan als hoofd van de afdelingen Klassiek, Dirigent en Compositie & Muziekproductie aan het Prins Claus Conservatorium (PCC) – onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen.

Gedurende zijn periode bij het PCC heeft Mark leiding gegeven aan meer dan 80 docenten. Daarbij legde hij een sterke nadruk op de onderlinge verbinding tussen collega’s en op het coachen van zijn team zodat zij hun kwaliteiten optimaal konden benutten.

Mark vindt het belangrijk om studenten de benodigde vaardigheden te bieden om in te kunnen spelen op nieuwe kansen die zich in de toekomst voordoen. Hij is vastbesloten om zijn frisse energie en diverse perspectieven in te zetten als nieuw hoofd Klassieke Muziek.

Het Rotterdams Conservatorium is verheugd Mark te verwelkomen als het nieuwe hoofd. Met zijn enthousiasme en betrokkenheid geloven ze dat hij een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van het curriculum, de studenten en het team van professionals dat rond de studenten actief is.

Over Codarts
Codarts is een toonaangevende internationale hogeschool voor de kunsten in Rotterdam die zich richt op muziek, dans en circus. Met een sterke focus op artistieke excellentie en een interdisciplinaire benadering van kunst en cultuur, bereidt Codarts studenten voor op een succesvolle carrière in de creatieve industrieën wereldwijd.

Bron: Codarts (24-10-2023)