Nieuwe Directeur: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond

Eva Vereecke

Met ingang van 1 juli start Eva Vereecke als de nieuwe directeur van de Brakke Grond in Amsterdam. Zij volgt hiermee Bart Govaert op.

Eva Vereecke was de afgelopen 12 jaar directeur van De Ambrassade in Brussel. een ondersteunings- en netwerkorganisatie voor het hele jeugdwerk en jeugdbeleid in Vlaanderen en Brussel en een expertisecentrum rond jeugdwerk, jeugdinformatie en jeugdbeleid. Ze studeerde sociale pedagogiek in Leuven en cultuurmanagement in Antwerpen. Na 20 jaar jeugdbeleid maakt ze de overstap naar cultuur en de Vlaams-Nederlandse culturele band.

“Ik kijk ernaar uit om de meerwaarde van de Brakke Grond in te zetten voor Vlaamse makers, kunstenaars, het publiek en het Nederlandse kunstenveld. De Vlaams-Nederlandse culturele dialoog versterken kan veel grenzen verleggen en impact realiseren ,” aldus Vereecke.

Het bestuur en het team van de Brakke Grond zien haar komst met veel vertrouwen tegemoet.

Over Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond is er voor Vlaamse kunstenaars en Nederlandse kunstliefhebbers die hun grenzen willen verleggen. Ze initiëren en realiseren programma’s en samenwerkingen in ons huis in Amsterdam.

Bron: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond (28-03-2024)

In december 2023 en januari 2024 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures