Nieuwe Directeur: Stichting Omroep Muziek

Simone Meijer. Foto: BLINKfotografie

Stichting Omroep Muziek in Hilversum heeft Simone Meijer aangesteld als nieuwe Directeur-Bestuurder per 1 juni 2024.

Simone Meijer (49 jaar) is al jaren een vooraanstaand figuur in zowel de mediawereld als de culturele sector. Eerder werkte zij onder andere als zendermanager bij NPO Klassiek, secretaris muziek en muziektheater bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst, adviseur bij het Fonds Podiumkunsten en programmeur bij Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam.

“Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan bij de Stichting Omroep Muziek (SOM). De SOM en haar ensembles – het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor – zijn van onschatbare waarde voor het Nederlandse muziekleven: zij spelen een belangrijke rol in de taak van de publieke omroep om met cultuur mensen te inspireren en te verbinden.”, aldus Simone Meijer. “Samen met alle fantastische musici, het team van de SOM en de omroepen wil ik me als directeur-bestuurder inzetten om met klassieke muziek van toen en nu zoveel mogelijk mensen te bereiken via het mooiste podium dat er is: onze publieke media.”

Voorzitter van de Raad van Toezicht van de SOM, Jan Reinier van Angeren: “De Raad van Toezicht is zeer blij met de benoeming van Simone Meijer. Hiermee begint Stichting Omroep Muziek aan een nieuwe fase van groei en innovatie.”

De expertise van Simone Meijer sluit naadloos aan bij de ambitie van het versterken van de maatschappelijke rol van de SOM, het ontwikkelen van nieuwe initiatieven, en het uitbreiden van de SOM als toonaangevende speler in de omroep- en muziekwereld.

Over Stichting Omroep Muziek
De Stichting Omroep Muziek (SOM) produceert in opdracht van en in samenwerking met de NTR en AVROTROS levende muziek in twee grote symfonische series voor NPO Klassiek: de NTR Zaterdag Matinee en het AVROTROS Vrijdagconcert. Deze concerten worden live uitgezonden op NPO Klassiek. De concertseries worden voor publiek uitgevoerd in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en Tivoli Vredenburg in Utrecht. Met de bijzondere programmering en uitvoering, beide van internationale klasse, biedt de SOM een verrijking ten opzichte van het aanbod van de andere Nederlandse koren en orkesten. Hierdoor heeft de SOM een uitzonderlijke positie in het Nederlandse muziekleven, zowel in relatie tot de publieke omroepen als in relatie tot het klassieke-muziekbestel. De belangrijkste stakeholders zijn het ministerie van OCW, de NPO, de NTR en de AVROTROS en andere instellingen van de publieke omroep, de gemeente Hilversum en het concertpubliek.

Bron: Stichting Omroep Muziek (28-03-2024)

In december 2023 en januari 2024 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures