Nieuwe Directeur: Erfgoed Leiden en Omstreken

Vanwege het pensioen van Ariela Netiv start per 1 juni 2024 een nieuwe directeur bij Erfgoed Leiden en Omstreken. Het college van Burgemeester en Wethouders benoemde, op voordracht van de gemeentesecretaris, Arthur Barendsen in deze functie. Arthur is nu nog afdelingsmanager Vergunningen bij de Gemeente Leiden. Per 1 juni maakt hij de overstap naar Erfgoed Leiden.

Arthur Barendsen over zijn benoeming:

“Met de benoeming tot directeur van Erfgoed Leiden gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Als geboren Leidenaar en liefhebber van erfgoed vind ik het prachtig hoe Erfgoed Leiden op een eigentijdse manier het rijke verleden van stad en streek levend houdt. Met de collectie en de kennis die aanwezig is bij Erfgoed Leiden wordt ervoor gezorgd dat kwetsbaar erfgoed duurzaam behouden kan worden om zo ook volgende generaties te inspireren. Met veel plezier kijk ik uit naar de samenwerking met alle medewerkers, vrijwilligers en partners van Erfgoed Leiden.”

Gemeentesecretaris Pim van Vliet vult aan:

“Directeur Erfgoed Leiden is een veelzijdige functie. Arthur heeft tijdens de selectieprocedure laten zien dat hij over diverse competenties beschikt om deze functie te bekleden. Ook is hij goed op de hoogte van de dynamiek en het speelveld van Erfgoed Leiden. Ik vertrouw erop dat hij de koers die afgelopen jaren is ingezet voor Erfgoed Leiden op een mensgerichte, betrokken en enthousiaste manier zal voortzetten.”

Erfgoed Leiden en Omstreken
Voor de gemeente Leiden en de regio beheert Erfgoed Leiden en Omstreken archieven, maakt collecties toegankelijk en geeft advies en informatie over historische panden en archeologie.  Met 70 erfgoedprofessionals werken we samen met en voor gemeenten, gemeenschappen, vakgenoten, vrijwilligers en publiek.

Bron: Erfgoed Leiden en Omstreken (02-04-2024)