Stichting Texels Museum: Lid Raad van Toezicht

Stichting Texels Museum in De Koog zoekt een Lid Raad van Toezicht voor vier vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 17-05-2024



Ecomare, Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en de Oudheidkamer vormen samen Stichting Texels Museum. Vier musea, elk met een eigen thema en identiteit, maar met een gezamenlijke missie: ‘Wij verbinden mensen met natuur en cultuur om samen een mooiere wereld te maken’. De kernwaarden van de stichting zijn: verbindend, deskundig, betrouwbaar en inspirerend. Bij STM werken 75 vaste medewerkers, ruim 100 vrijwilligers en jaarlijks tot 25 seizoenskrachten in een zeer divers palet van werkzaamheden. De Raad van Toezicht bestaat uit 5 leden en houdt toezicht op de directie.

Wij zoeken een nieuw

Lid Raad van Toezicht

vier vergaderingen per jaar

Wegens het bereiken van de maximale zittingsduur neemt de stichting medio 2024 afscheid van een van de leden van de Raad van Toezicht. We zijn op zoek naar een nieuw lid met kennis en vaardigheden op (een van) de volgende gebieden: museale organisatie, dieren(welzijn) en natuurbescherming. We zoeken iemand die een binding met Texel heeft en die binnen de RvT, samen met directie en medewerkers, verder wil bouwen aan een organisatie die in alle opzichten klaar is voor de toekomst.

De RvT vergadert ten minste vier keer per jaar met de directie, gewoonlijk op de
vrijdagmiddag. Daarnaast zijn er separate vergaderingen van de audit- en
remuneratiecommissie.

Reageren
Uw reactie met cv kunt u tot uiterlijk 17 mei 2024 per e-mail sturen aan
solliciteren@texelsmuseum.nl, ter attentie van de Raad van Toezicht.

Inlichtingen
Nadere informatie is te verkrijgen bij Casper Schouten, voorzitter RvT, telefoonnummer: 06-20490851.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie vindt u op de website; onder andere het jaarverslag dat tevens het verslag van de Raad van Toezicht bevat.