Museum Rembrandthuis: Medewerker Publiek en Veiligheid

Museum Rembrandthuis in Amsterdam zoekt Medewerkers Publiek en Veiligheid voor 17 tot 25,5 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-05-2024



Nergens ter wereld kom je dichterbij Rembrandt dan in Museum Rembrandthuis. Wij willen de wereld inspireren met Rembrandt, zijn werk en zijn leven. Onze kernwaarden zijn: eigenzinnig, nieuwsgierig, Amsterdams en huiselijk.

Het Rembrandthuis ontvangt jaarlijks circa 250.000 bezoekers die voor het voormalig woonhuis van Rembrandt en de wisselende tentoonstellingen komen. Het bezoek bestaat voor 75% uit internationale en 25% nationale bezoekers. De komende jaren werken we aan een nog stevigere verbinding met de stad Amsterdam en streven ernaar de veelzijdigheid van de Amsterdamse samenleving nog meer terug te zien in onze bezoekerssamenstelling en personeelsbestand.

Ter aanvulling van het team Publiek en Veiligheid zijn wij op zoek naar

Medewerkers Publiek en Veiligheid (m/v/x)

17 tot 25,5 uur per week (ook om de week in het weekend)

Als Medewerker Publiek en Veiligheid ontvang je hiërarchisch leiding van de coördinator Publiekszaken en word je dagelijks aangestuurd door een team van dagcoördinatoren. Je maakt onderdeel uit van het team Publiek en Veiligheid dat uit zo’n 20 medewerkers, 10 vrijwilligers en 20 museumdocenten bestaat. Je houdt je bezig met veiligheid en hospitality: je controleert en voert veiligheidsvoorschriften, beveiligingsmaateregelen en hospitality-richtlijnen uit. Dit alles met betrekking tot bezoekers, personeelsleden, kunstwerken, het museumpand, in- en uitgaande goederen en materiële veiligheidsvoorzieningen.

Jouw verantwoordelijkheden

  • Je geeft bezoekers een welkom en veilig gevoel en staat hen te woord over museale zaken, zoals tickets en tentoonstellingen, en biedt hulp bij praktische zaken;
  • Je kunt opvallend en/of afwijkend gedrag signaleren en handelt op gepaste wijze conform onze protocollen.
  • Je bent verantwoordelijk voor veilige en opgeruimde museumruimtes. Ook ben je tijdens een deel van je dienst waarnemer vanuit de meldkamer.
  • Je voert veiligheidszorgtaken uit bij calamiteiten.

Jouw competenties

  • Je bent in bezit van het ‘beveiliger 2’-diploma en een BHV-certificaat.
  • Je hebt kennis van beveiligings- en bewakingsprocedures en bewakingsvoorschriften.
  • Je kunt goed met anderen samenwerken en afstemmen, zodat iedereen weet wat er van hen verwacht wordt.
  • Je bent communicatief en kunt zowel je collega’s als bezoekers en leveranciers goed te woord staan.
  • Je hebt minimaal drie jaar relevante ervaring, bij voorkeur binnen een culturele instelling.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat biedt Museum Rembrandthuis jou?

  • De functie van medewerker Veiligheid en Publiek is ingeschaald in schaal 4 (minimaal € 2.406,- tot maximaal € 2.863,- bruto per maand op basis van 1 fte / 36 uur per week) van de Museum cao.
  • Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 1 jaar. Inschaling gebeurt op basis van kennis en ervaring. Naast je salaris ontvang je 8% vakantiegeld en 3,4% eindejaarsuitkering.
  • Onze medewerkers zijn aangesloten bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • Het museum zet zich in op het gebied van duurzaamheid en we stimuleren je met fiets of openbaar vervoer te reizen en vergoeden je reiskosten met OV tot een afstand van 50 km enkele reis.

Je werkt vanuit het museum in hartje Amsterdam, op loopafstand van Centraal Station. Je wordt onderdeel van de afdeling Publiek en Veiligheid.

In het museum werken zo’n 35 medewerkers. Wij willen een werkomgeving bieden waarin we elkaar inspireren, vertrouwen geven en constructief samenwerken. Een open organisatie waar mensen zich prettig en veilig voelen. We streven ernaar zoveel mogelijk een afspiegeling te zijn van de Amsterdamse samenleving in haar veelzijdigheid in gender, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie, fysieke / mentale capaciteit, religie, opleidingsniveau en leeftijd.

Solliciteren
Herken je jezelf in de functie en het gevraagde profiel en spreekt de organisatie jou aan? Dan nodigen we je uit om te solliciteren!

Stuur vóór 19 mei een e-mail naar personeelszaken@rembrandthuis.nl, waarin je aangeeft op welke functie je solliciteert en antwoord geeft op onderstaande vragen in maximaal 300 woorden per vraag.

  1. Waarom lijkt deze baan jou leuk?
  2. Waarom zou je bij Museum Rembrandthuis willen werken?
  3. Beschrijf een situatie waarin jij succesvol gastvrijheid met de beveiligingstaak hebt weten te combineren.
  4. Welke karaktereigenschappen heb jij die waarde toevoegen aan ons team en het museum?

Het is niet nodig een aparte motivatiebrief mee te sturen. Zo kunnen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk beoordelen.

Graag ontvangen we – naast je antwoorden – je cv met naam, telefoonnummer en emailadres. Je ontvangt binnen een week een reactie op je sollicitatie.

Inlichtingen
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Encarni Ibanez (Coördinator publiekszaken) per mail of via 020-5200400.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.