Museum Vrolik: Museumhost

Museum Vrolik in Amsterdam zoekt een Museumhost voor 3 tot 6 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: 16-05-2024



Museum Vrolik is het medisch-anatomisch museum gevestigd in het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, locatie AMC. Het museum beheert een internationaal toonaangevende collectie anatomische preparaten, skeletten, schedels, was- en gipsmodellen in instrumenten. Het museum heeft een vaste presentatie die jaarlijks door circa 20.000 mensen wordt bezocht. Daarnaast organiseert het museum educatieve rondleidingen en activiteiten voor het publiek.

Wij zoeken een museumhost die beschikbaar is vanaf dinsdag 21 mei.

Museumhost

3 tot 6 uur per week

Museum Vrolik is een klein museum dat bemand wordt door één vrijwilliger die zowel de ticketverkoop, museumwinkelverkoop en informatievoorziening verzorgt. De voornaamste taak van de vrijwilliger is het ontvangen en wegwijs maken van de bezoekers. Vriendelijkheid, behulpzaamheid en interesse zijn sleutelbegrippen. De museumhost is daarbij verantwoordelijk voor de kassa. Dit betreft het verkopen van tickets, boeken en merchandise. De vrijwilliger is open en luistert goed naar de vragen van bezoekers. Daarnaast is er de mogelijkheid om te extra helpen bij activiteiten zoals Museumnacht en andere evenementen, maar dit is zeker niet verplicht.

Wat vragen we?

  • Je vindt het leuk om in een anatomisch museum te werken en schrikt niet van menselijke resten.
  • Je bent sociaal vaardig en klantvriendelijk.
  • Je bent doordeweeks wekelijks minimaal één dagdeel (van 11.00 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 17.00 uur) maar liefst één dag (van 11.00 tot 17.00 uur) beschikbaar, of je kunt als invaller regelmatig doordeweeks een dag(deel) voor een andere vrijwilliger invallen.
  • Je spreekt naast Nederlands ook goed Engels.
  • Je woont in een straal van 30 kilometer van Amsterdam.

Het betreft een functie op vrijwillige basis. De reiskosten worden vergoed en daarnaast ga je deel uitmaken van een gezellig en informeel team.

Vragen?
Bij vragen kun je op onze website kijken of contact opnemen met Claartje America, medewerker educatie en publiek van Museum Vrolik, via c.m.m.america@amsterdamumc.nl of telefoonnummer 020-566 49 28.

Wil je ons team komen versterken?
Stuur dan vóór donderdag 16 mei 2024 een korte motivatie naar bovenstaand e-mailadres. Met geschikte kandidaten voeren we zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek om te bepalen of de wensen en verwachtingen van beide partijen op elkaar aansluiten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.