Limburgs Museum: Medewerker Collecties

Het Limburgs Museum in Venlo zoekt een Medewerker Collecties voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 15-05-2024



Verrassend én verfrissend. Eigenzinnig én prikkelend. Het Limburgs Museum laat mensen op een andere manier kijken. We brengen op originele en inspirerende wijze de bijzondere historie van Limburg tot leven. Met onze tentoonstellingen, events en verhalen dragen we bij aan maatschappelijk bewustzijn. We brengen niet alleen geschiedenisverhalen aan het licht, maar plaatsen die ook in een bijzonder daglicht. We zoeken onbekende verhalen uit het Limburgs verleden, die voor iedereen fascinerende inzichten bieden voor het leven van vandaag en morgen. De afdeling collecties vervult daarin een sleutelrol.

Het Limburgs Museum. Van ós. Voor iedereen.

Medewerker Collecties

32 tot 36 uur per week

Wie zoeken wij?
Ben jij een gedreven collectiemedewerker met ervaring en affiniteit met bruikleenverkeer? Krijg jij energie van het samen met een team toewerken naar aansprekende tentoonstellingen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Ter versterking van ons huidige team zoeken wij per direct een medewerker collecties voor 32 tot 36 uur per week. Gezien onze ambitieuze agenda voor de komende jaren ligt het zwaartepunt van jouw werkzaamheden bij het verzorgen van inkomende bruiklenen van (inter)nationale collega-musea. Maar er is zeker ruimte voor afwisseling. Samen met je collega’s van het Team Collecties werk je ook aan het beheer en behoud, en de registratie en documentatie van de diverse collecties (archeologie, cultuurhistorie en beeldcultuur) van het Limburgs Museum.

De functie omvat

  • Coördineren, bewaken, adviseren over het in- en uitgaand bruikleenverkeer voor tijdelijke tentoonstellingen en collectiepresentaties (logistiek, planning en inkoop van transporten, art handling en verzekeringen).
  • Aanpassen, monitoren van collectieregistratie- en documentatie in Axiell.
  • (Laten) opstellen van conditierapporten.
  • Objectmanagement ter attentie van tentoonstellingen (onder andere objecten beschikbaar stellen, standplaatsregistratie, assisteren bij inrichten).
  • In afstemming met je collega’s van team collecties zorgen voor fysiek beheer en conservering van objecten en de omgeving zodat een optimale staat en toegankelijkheid gewaarborgd is.
  • Signaleren van aantasting, verval of gebreken aan objecten en voorstellen doen voor conservering of restauratie.

Wij vragen

  • Bij voorkeur een afgeronde hbo-opleiding Cultureel Erfgoed, of een vergelijkbare opleiding.
  • Aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Kennis van Axiell of een vergelijkbaar collectieregistratiesysteem en MS Office.
  • Uitstekende beheersing in de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift. Beheersing van Duits en/ of Frans is een pre.
  • Praktische aanpak en probleemoplossend vermogen.
  • Gestructureerd, secuur en zelfstandig kunnen werken.
  • Flexibel en stressbestendig.
  • Teamspeler.

Wij bieden
In eerste instantie een aanstelling voor een jaar met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Naast een bruto startsalaris tussen € 2.963 – € 3.633 op basis van 36 uur per week zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je komt te werken in een inspirerende werkomgeving in een informele organisatie met ruim 60 enthousiaste medewerkers en vrijwilligers als collega.

Reageren
Indien je interesse hebt in deze functie, mail dan voor 15 mei 2024 je motivatiebrief met curriculum vitae onder vermelding van vacature medewerker collecties naar sollicitatie@limburgsmuseum.nl. Gesprekken vinden plaats in week 21 en week 22 van 2024.

Het Limburgs Museum streeft naar inclusie; zowel in de programmering als op de werkvloer.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de manager collecties Wietske Donkersloot via w.donkersloot@limburgsmuseum.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.