Het Huis Utrecht: Lid Raad van Toezicht

Het Huis Utrecht in Utrecht zoekt Leden Raad van Toezicht voor vijf vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 19-05-2024



Het Huis Utrecht is dé ontwikkelplek voor podiumkunstenaars die maatschappijkritisch zijn en/of zich bezighouden met urgente en actuele thema’s. Voor makers met nieuwe ideeën over gelijkheid, gelijkwaardigheid, het individu en het collectief. Makers die ons met hun werk inspireren tot nieuwe oplossingen, denkbeelden en overtuigingen. Onze missie is het creëren van toekomstbestendige maakpraktijken en vrije ontwikkelruimte voor makers. Door in deze makers te investeren, investeert Het Huis in de toekomst van de podiumkunsten.

Het Huis biedt ruimte voor onderzoek, ontwikkeling en experiment. Zonder productiedwang. We bieden begeleiding aan op zowel artistiek en zakelijk vlak. Deze begeleiding is vraaggericht en krijgt vorm binnen een learning community; een inclusieve omgeving waarin makers met en van elkaar kunnen leren. We willen er dan ook nadrukkelijk zijn voor makers en maakpraktijken die nog onvoldoende ondersteuning ontvangen. Hiermee vervullen we een grote behoefte van makers en nemen we een unieke positie in het (Utrechtse) ecosysteem in.

We bieden doorlopend programma’s aan bestaande uit residenties, workshops, talkshows en presentaties. Voor makers, mogelijkmakers (zakelijk leiders en creatief producenten), publiek en partners. Hierbij werken we intensief samen met
talentontwikkelingsorganisaties, podia, festivals, onderwijsinstellingen en grassroots organisaties. Ook stellen we als ondernemende instelling ons huis open voor zakelijke verhuur en is iedereen welkom in ons café met stadstuin.

Onze kernwaarden zijn: eigenzinnig, aandacht, inclusieve houding en ontwikkelingsgericht. Naast onze kernwaarden geloven we in de kracht van het collectief. We werken meerstemmig, zoeken passende partners en vormen netwerken.

Het Huis Utrecht zoekt per september 2024

Leden Raad van Toezicht (x/v/m)

vijf vergaderingen per jaar

De leden van de Raad van Toezicht zijn op vele manieren betrokken bij Het Huis, soms in nabijheid en soms op afstand. Vanuit ieders eigen kennis en kunde wordt er toezicht gehouden op het beleid, de realisatie van doelstellingen en de algemene gang van zaken in de organisatie. Daarnaast geven de leden goedkeuring aan statutair vastgelegde strategische beslissingen. De Raad van Toezicht is zowel werkgever als klankbord van de directeur-bestuurder.

De benoeming als lid van de Raad van Toezicht is voor vier jaar met een mogelijke verlenging van een tweede termijn van vier jaar. De Raad van Toezicht bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf leden. Er wordt gemiddeld vijf keer per jaar vergaderd. Het betreft een onbetaalde functie (reiskosten worden wel vergoed). Gezien de aard van de functie is Nederlands spreken, lezen en schrijven een vereiste.

Het Huis staat voor een diverse en inclusieve werkomgeving: in de samenstelling van het team, communicatie, programmering en publieksbereik. Het Huis hecht er als organisatie veel waarde aan dat iedereen zichzelf kan zijn; ongeacht afkomst, beperking, leeftijd, gender, identiteit en/of expressie. Het Huis waardeert verschillende zienswijzen binnen de organisatie en geeft iedereen die er werkt de ruimte om waarde toe te voegen.

We zoeken leden voor de Raad van Toezicht die

  • Affiniteit met de podiumkunsten hebben;
  • Plezier ervaren om op strategisch niveau te opereren;
  • Ervaring en netwerk hebben binnen het artistieke, financiële of arbeidsrechtelijke werkveld;
  • Positief kritisch zijn, nieuwsgierig zijn en in staat zijn om samen met de andere toezichthouders een oordeel te vormen;
  • Met overtuigingskracht de organisatie extern kunnen vertegenwoordigen;
  • Een artistiek, financieel of HR profiel hebben.

Inlichtingen
Ben je geïnteresseerd in deze functie en heb je vragen dan kun je per mail contact opnemen met de Bas de Koning, lid van de Raad van Toezicht.

Match?
Is je interesse gewekt? Stuur een mail / brief / video / podcast of iets anders met motivatie en cv. Vanzelfsprekend geldt hoe meer we inhoudelijk van jou en je visie
weten hoe beter. En stel je vindt formeel solliciteren een brug te ver, ook dan zijn
we geïnteresseerd. Laat dan gerust weten dat er altijd met jou te praten valt en
waarom je met ons in gesprek wil. Dan nemen we contact met je op.

Reacties kunnen vóór 20 mei gestuurd worden naar vacatures@hethuisutrecht.nl ter attentie van “Vacature lid Raad van Toezicht”.

Onderdeel van de selectieprocedure is een gesprek op 4 juni met een vertegenwoordiging van de Raad van Toezicht en de directeur-bestuurder van Het Huis Utrecht.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.