de Bibliotheek Zuid-Kennemerland: Medewerker Groepsbezoeken Voortgezet Onderwijs

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem zoekt een Medewerker Groepsbezoeken Voortgezet Onderwijs voor gemiddeld 4 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 26-05-2024Steeds meer mensen weten de Bibliotheek Zuid-Kennemerland te vinden. Natuurlijk om boeken te lenen, maar ook om rustig een krantje te lezen, te studeren, mee te doen met een activiteit of om elkaar te ontmoeten. De Bibliotheek is aan het veranderen, onze plek in de maatschappij speelt daarbij een steeds grotere rol. De Bibliotheek is de huiskamer van de samenleving waar iedereen welkom is en waar je ‘samen jezelf kunt zijn’. Het is een plek waar je op verschillende manieren antwoorden op je vragen vindt en waar je jezelf kunt ontwikkelen. Je vindt de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in de gemeentes Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom en Zandvoort, waar we in totaal tien bibliotheekvestigingen hebben.

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland is op zoek naar een

Medewerker Groepsbezoeken Voortgezet Onderwijs

gemiddeld 4 uur per week

In deze functie ontvang je brugklassen in onze vestigingen, om zo de eersteklassers vertrouwd te maken met de Bibliotheek en het leesplezier aan te wakkeren. Het betreft een tijdelijke functie (dienstverband of op freelance basis) van september 2024 tot en met maart 2025.

Wie ben jij?
Je bent een enthousiaste persoonlijkheid met verbindende kwaliteiten, die ervaring heeft met het begeleiden van groepen (jongeren). In deze rol is het verder belangrijk dat je proactief, zelfstandig, gastvrij en flexibel bent. Deze eigenschappen zijn belangrijk, zodat je kan zonder veel begeleiding meteen aan de slag kan met de brugklassers.

Wat ga je doen?
Als medewerker groepsbezoeken VO laat je jongeren dus kennismaken met de Bibliotheek. Jij laat ze op de vestigingen zien waar ze geschikte boeken kunnen vinden, hoe de catalogus werkt en hoe ze een leuk boek vinden dat aansluit bij hun interesses.

Over de afdeling
De Bibliotheek Zuid-Kennemerland is een educatieve, maatschappelijke organisatie met een belangrijke taak als het gaat om het voorkomen van lees- en taalachterstanden. Binnen de afdeling Programmering ontwikkelen wij activiteiten in lijn met het beleidskompas van onze bibliotheek. Een van de vijf kerntaken is het bevorderen van lezen en het laten kennismaken met literatuur. Binnen programmering zetten wij hiervoor projecten op en voeren wij programma’s uit. Voor het domein Lezen zijn wij op zoek naar een medewerker groepsbezoeken voor het voortgezet onderwijs die tijdelijk ons team komt versterken.

Wat verwachten we van jou?

  • MBO werk- en denkniveau.
  • Ervaring met het begeleiden van groepen (jongeren).
  • Kennis van jeugdliteratuur en/of ervaring met leesbevordering.
  • Affiniteit met de doelgroep en/of ervaring binnen het voortgezet onderwijs.

Wat bieden wij?

  • Een tijdelijke functie van gemiddeld 4 uur per week – de groepsbezoeken worden in overleg ingepland.
  • Een inspirerende werkomgeving.
  • Een salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket conform de cao Openbare Bibliotheken, schaal 5. Dit is minimaal € 2.102 en maximaal € 2.968 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Of een samen overeen te komen uurtarief op freelance basis.

Informatie & solliciteren
Voel je welkom om voor vragen contact op te nemen met Nelleke van Nes, Teamleider Lezen via sollicitaties@bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Interesse?
Solliciteren kan door een motivatie & cv te mailen naar: sollicitaties@bibliotheekzuidkennemerland.nl. Graag reageren voor 26 mei 2024.

De vacature staat gelijktijdig in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Eventueel winnen wij referenties in.

De Bibliotheek wil een afspiegeling zijn van de maatschappij; wij zijn op zoek naar kandidaten met een diversiteit in achtergrond en ervaring. Bij aanvang vragen wij een VOG aan.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.