Nieuwe Zakelijk Leider: Tg. Winterberg

Maarten Duinker

Maarten Duinker is sinds 1 september 2023 nieuwe Zakelijk leider van Tg. Winterberg in Zaandam. Na vier succesvolle jaren nam Vera van Baal helaas afscheid van Tg. Winterberg. Onder haar zakelijk leiding groeide Tg. Winterberg tot een gelauwerd (jeugd)theatergezelschap dat de afgelopen vier jaar, meer-jaren subsidie ontving van het Fonds Podiumkunsten. Vera is begonnen als zakelijk leider bij Muziekcentrum Aslan in Amsterdam.

Maarten Duinker neemt het zakelijke stokje over. Maarten studeerde kunstmanagement aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Eerder werkte hij onder andere als producent voor Paradiso en was hij programmeur nieuw circus, theater en dans voor de Melkweg. Naast zijn werk voor Tg. Winterberg is hij ook beleidsadviseur kunst en cultuur voor de kunstenaarsgemeente Bergen (NH) en vader van twee dochters.

Maarten: ‘Ik kende Tg. Winterberg al een beetje toen ik nog werkte voor Paradiso en de Melkweg en was toen al onder de indruk van het vakmanschap, de originaliteit en de kwaliteit. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van Tg. Winterberg.’

Over Tg. Winterberg
Tg. Winterberg is een eigenzinnig theatergezelschap dat onder artistieke leiding van Marlyn Coetsier energiek, inventief theater maakt met objecten, animaties, installaties, video, poppen en acteurs.

Bron: Tg. Winterberg (01-09-2023)

In juni 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures