Nieuwe Directeur: Stichting Oldenzaalse Musea

Nikki Olde Monnikhof

Nikki Olde Monnikhof is de nieuwe directeur van de Stichting Oldenzaalse Musea. Ze volgt Sandra Schipper op, die de musea na 7 jaar verlaat.

Sandra: “De opening van de nieuwe Pelgrim was voor mij een heel mooi en logisch moment om het stokje over te dragen. Ik ben enorm trots dat Oldenzaals erfgoed weer op de kaart staat.” Na de opening van de Pelgrim is de cirkel rond en staat er een volledig vernieuwde organisatie, met nu dus ook een nieuwe bestuurder.

Dat de Raad van Toezicht blij is met de nieuwe directeur blijkt uit de woorden van voorzitter Wim Boomkamp: “De Oldenzaalse musea zijn de afgelopen jaren stevig neergezet. Met het Palthehuis, De Pelgrim en alle bijbehorende activiteiten staat er een mooie en solide organisatie die zich prachtig blijft ontwikkelen. Wij zijn zeer verheugd met de benoeming van Nikki Olde Monnikhof. Met haar ervaring in de museale wereld is zij van grote toegevoegde waarde voor onze musea. Wij wensen haar veel succes in haar nieuwe functie”.

Nikki is geboren en getogen in Oldenzaal, waar ze samen met haar gezin woont. Bijna 9 jaar werkt ze voor het Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek in Enschede, waar ze al interim-directeur was en momenteel de rol Hoofd Publiek & Presentatie vervult. “Ik vind het geweldig om aan de slag te mogen bij de Oldenzaalse musea. Ze zijn voor mij het kloppend hart van erfgoed, cultuurhistorie en archeologie in Oldenzaal én Twente. Met de opening van Museum de Pelgrim is er in de Markstraat – met natuurlijk al het Palthe Huis en de Archeohotspot – echt een museumkwartier ontstaan. Ik kijk er ontzettend naar uit om, samen met het bevlogen team, verder te bouwen aan de ambitieuze weg die is ingeslagen”.

En dat is wederzijds. Oldenzaals erfgoed behouden en voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk maken blijft een mooi doel voor de stichting om na te streven. Vanaf januari zal dus Nikki Olde Monnikhof de vaste club medewerkers en vele vrijwilligers die de Stichting Oldenzaalse Musea rijk is, aanvoeren. De organisatie heeft er het volste vertrouwen in dat ze dit in goede banen gaat leiden en kijkt uit naar haar komst.

Bron: Stichting Oldenzaalse Musea (17-11-2023)

In september 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures