Nieuwe Directeur-Bestuurder: Bibliotheek Z-O-U-T

Margriet Overmeyer

Margriet Overmeyer is de nieuwe directeur-bestuurder van de Bibliotheek Z-O-U-T (Zuid Oost Utrecht). Zij neemt het stokje over van Mariet Wolterbeek, die met pensioen gaat.

Margriet kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging. “Ik vind het geweldig om mij in te zetten voor de Bibliotheek Z-O-U-T. De bibliotheek is een belangrijke voorziening voor alle inwoners van Zuidoost-Utrecht. Het is een fijne plek voor ontmoeting, het ontwikkelen van talenten en in de bieb leggen we de verbinding tussen cultuur, kunst en andere domeinen.”

Toekomstvisie
Met het oog op de veranderende rol van de bibliotheek in de samenleving, heeft de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Z-O-U-T het volste vertrouwen in de nieuwe directeur-bestuurder: “Wij hebben voor Margriet gekozen omdat zij een duidelijke visie heeft voor de toekomst van de bibliotheek en gerichte plannen hóé ze dit kan vormgeven. Ze is strategisch en relationeel sterk. Ze wil deze toekomstvisie niet in haar eentje gaan uitwerken, maar juist in gezamenlijkheid. Met haar achtergrond en hart voor de organisatie, is de verwachting dat Margriet de bibliotheek een goede plek weet te geven als onafhankelijk platform in de samenleving.”

Droombaan
Margriet werkte eerder als belangenbehartiger van de bestuurders van het MBO bij de MBO-raad, bij de afdeling Strategie en Onderwijs. Ook gaf ze leiding aan het Expertisepunt LOB en werkte zij in opdracht van de VO-raad, MBO-raad, de Vereniging Hogescholen en het ministerie van OCW aan het verbeteren van loopbaanontwikkeling en -begeleiding. Zij startte haar loopbaan als docent burgerschap bij het Graafschap College. “Toen ik in de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Achterhoekse Poort bezig was met de werving van een nieuwe directeur-bestuurder, kwam ik tot het inzicht dat dit mijn droombaan is. Het werken in Zuidoost-Utrecht vind ik extra leuk, omdat de wortels van de familie van mijn vaderskant hier liggen. In mijn jeugd woonde ik in Cothen. Inmiddels heb ik mijn rondje langs de elf vestigingen gemaakt en het valt mij op dat iedere locatie authentiek is en een eigen karakter heeft; voor en door de inwoners. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging en hoop een mooie bijdrage te kunnen leveren als directeur-bestuurder bij de Bibliotheek Z-O-U-T.”

Over Bibliotheek Z-O-U-T
De Bibliotheek Z-O-U-T (Zuidoost-Utrecht) is een samenwerkingsverband van bibliotheken van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Renswoude, Rhenen en Wijk bij Duurstede, onder leiding van directeur-bestuurder Margriet Overmeyer.

Bron: Bibliotheek Z-O-U-T (07-11-2023)

In april en mei 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures