Nieuwe ad interim Directeur-Bestuurder: Fonds voor Cultuurparticipatie

Barbara de Greeff

Per 1 maart 2024 start Barbara de Greeff als ad interim directeur-bestuurder bij het Fonds voor Cultuurparticipatie te Utrecht. Daarmee is zij de tijdelijke vervanger van Hedwig Verhoeven.

Barbara de Greeff
Barbara brengt een rijke ervaring mee uit de zorgsector, de overheidssector en de zakelijke dienstverlening. Ze is een veelzijdige kandidaat met een scherp oog voor mensen, organisatie en externe ontwikkelingen. Daarmee sluit zij naadloos aan bij de huidige fase waarin het Fonds zich bevindt.

”We hebben er alle vertrouwen in dat met de aanstelling van Barbara de activiteiten van het Fonds naadloos en succesvol voortgezet zullen worden.” – Mardjan Seighali, voorzitter Raad van Toezicht

Vacature directeur-bestuurder
Het Fonds is verheugd dat Barbara de komende maanden de continuïteit zal waarborgen en bereid is de leiding op zich te nemen. Ondertussen zijn we gestart met het werven van een nieuwe directeur-bestuurder. De vacature voor die positie is inmiddels gepubliceerd, zie daarvoor deze link.

Afscheid Hedwig Verhoeven
Afgelopen 1 februari nam Hedwig in een vol Korzo Theater afscheid van het Fonds. Haar dankwoord lees je hier.

”Namens alle collega’s en de Raad van Toezicht wil ik van deze gelegenheid gebruikmaken om onze oprechte dankbaarheid uit te spreken voor de inzet en toewijding van Hedwig aan het Fonds. We wensen haar alle succes toe in de toekomst.” – Mardjan Seighali, voorzitter Raad van Toezicht

Over het Fonds voor Cultuurparticipatie
Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur. Als Rijkscultuurfonds van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) hebben ze een opdracht gekregen: cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Toegankelijkheid is van maatschappelijke waarde én is bovendien sleutel tot vernieuwing van het culturele landschap. Door zich te richten op cultuurparticipatie, immaterieel erfgoed en cultuuronderwijs, bevorderen ze cultuur die uitnodigend en laagdrempelig is.

Bron: Fonds voor Cultuurparticipatie (22-02-2024)

In februari 2024 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures