Pakhuis de Zwijger: Directeur-Bestuurder

Pakhuis de Zwijger in Amsterdam zoekt een Directeur-Bestuurder voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 12-05-2024



Pakhuis de Zwijger is een progressief platform voor dialoog, creatie en transitie in Amsterdam. We maken ruim 650 gratis toegankelijke programma’s per jaar, rond maatschappelijke thema’s als sociale rechtvaardigheid, creatieve industrie, duurzaamheid, economie en democratie. Dat doen wij veelal in samenwerking met partners, waaronder media, burgers, overheid, maatschappelijk middenveld, kennisinstellingen en bedrijven. Pakhuis de Zwijger biedt daarnaast alles wat je nodig hebt voor zelf-georganiseerde evenementen, inclusief technische ondersteuning, inrichting, horecafaciliteiten en een uitstekend café-restaurant. Fysiek ontvangen we bezoekers in ons hoofdkwartier, online zenden we een flink deel van de programmering uit. Onze onlinegemeenschap breiden we steeds verder uit via verschillende social-mediakanalen. De Raad van Toezicht delen wij met opinieblad Vrij Nederland, die recent in ons pand is ingetrokken en waarmee de samenwerking momenteel wordt vormgegeven.

De functie van directeur-bestuurder wordt nu tijdelijk ingevuld. De directeur-bestuurder rapporteert aan de Raad van Toezicht.

Pakhuis de Zwijger zoekt iemand die de organisatie een sterke basis biedt en een frisse visie heeft waarin rechtvaardigheid centraal staat. Wij zoeken namelijk een nieuwe

Directeur-Bestuurder

40 uur per week

De directeur-bestuurder draagt, in nauwe samenwerking met het managementteam, de eindverantwoordelijkheid voor zowel het strategisch als operationeel beleid van de stichting en beide BV’s, Zalen en Horeca. De directeur-bestuurder fungeert als het gezicht van de organisatie naar buiten toe en weet intern een dynamische en motiverende werkomgeving te creëren waarin medewerkers worden aangemoedigd om gezamenlijke doelen na te streven en een positieve werkcultuur te bevorderen.

De directeur-bestuurder draagt samen met het managementteam zorg voor een financieel gezonde organisatie, bewaakt de budgetten en stelt de begroting en jaarrekening op. Als cultureel en maatschappelijk ondernemer creëert de directeur-bestuurder kansen voor additionele inkomsten, maatschappelijke impact, strategisch en ondernemend, vanuit een toekomstgerichte visie. Pakhuis de Zwijger werkt volgens de Governance Code Cultuur, de Code Fair Practice en de Code Diversiteit en Inclusie.

Wat breng je mee?
Je bent een directeur-bestuurder die bekend staat als een mensgerichte leider met een situationele leiderschapsstijl, waarbij de focus ligt op het stimuleren van eigenaarschap en zelfregie bij medewerkers.

Daarnaast beschik je over de volgende kwalificaties

  • Je hebt een scherp analytisch denkniveau.
  • Je hebt aantoonbare kennis van- en affiniteit met de kernactiviteiten van Pakhuis de Zwijger.
  • Je hebt ervaring in het vertalen van interne en externe ontwikkelingen naar mogelijkheden en kansen voor Pakhuis de Zwijger.
  • Je hebt bewezen vaardigheid in netwerken en het aangaan van samenwerkingsverbanden met relevante partijen.
  • Je kunt overtuigend aantonen hoe je Pakhuis de Zwijger een prominente positie kunt geven binnen de dynamiek van gemeenten, culturele, educatieve, journalistieke en welzijnsorganisatie.
  • Je hebt een breed netwerk en bent in staat om dit verder uit te bouwen en te onderhouden.
  • Je beschikt over een sterk empathisch vermogen, waarmee je een werkomgeving creëert waarin medewerkers met plezier werken, hun deskundigheid kunnen benutten en zich gewaardeerd voelen voor hun bijdragen.
  • Je bent verantwoordelijk voor financiën – budgettering, rapportage, prognoses, processen – en het in stand houden van een financieel stabiele organisatie.

Wat bieden wij?
Een prachtige rol in een dynamische omgeving waar cultuur en maatschappij centraal staan. Bij Pakhuis de Zwijger bieden we een plezierige werkomgeving waarin collega’s met een hoge mate van betrokkenheid samenwerken in cultuur, creatieve industrie en media. Het contract is in eerste instantie voor een jaar, met de intentie om te verlengen, rekening houdend met gelijkblijvende organisatieomstandigheden en goed functioneren. De salariëring is marktconform en afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt. De organisatie volgt de cao-podiumkunsten.

Diversiteit
Pakhuis de Zwijger is een cultureel-maatschappelijke non-profitorganisatie. Wij streven er naar een grote diversiteit aan identiteiten en ervaringen de ruimte te geven in ons team. Daarom moedigen wij nadrukkelijk mensen van alle culturele en genderidentiteiten en opleidingsachtergronden aan om te solliciteren.

Geïnteresseerd?
In je motivatiebrief lezen we graag hoe jouw profiel aansluit bij de vereisten van de functie, samen met de reden waarom je geïnteresseerd bent in deze boeiende positie. Een assessment, zoals een competentiebeoordeling of casestudy, kan onderdeel zijn van de procedure.

Solliciteer vóór zondag 12 mei 2024 via de onderstaande button.

Inlichtingen
Voor vragen kun je contact opnemen met HR-adviseur Jip Gradener via: 06-13626126.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.