Nederlands Dans Theater: 2e Theatertechnicus Specialisatie Licht

Nederlands Dans Theater in Den Haag zoekt een 2e Theatertechnicus Specialisatie Licht voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 23-06-2024Nederlands Dans Theater is een internationaal en toonaangevend hedendaags dansgezelschap met twee dansgroepen, NDT 1 en NDT2. We zijn een huis voor creatie. Achter de schermen werken circa zeventig toegewijde medewerkers om de voorstellingen, educatieactiviteiten en de dansbeleving van publiek en deelnemers te perfectioneren. Van licht- en geluidontwerp, kostuums, productie en techniek, marketing tot HR en financiën.

Toegewijd aan diverse ideeën en benaderingen van dans, werken we continu samen met zowel opkomende als gevestigde choreografen en kunstenaars met verschillende achtergronden van over de hele wereld. Ontwikkeling, onderzoek en innovatie vinden we heel belangrijk. We willen met alles wat we doen maatschappelijk betekenisvol zijn. Net zo belangrijk als dat iedereen zichzelf kan zijn bij ons en zich kan ontwikkelen en ontplooien in een veilige en inspirerende omgeving. Ons ultieme doel is dat we iedereen waar dan ook ter wereld met elkaar verbinden door dans.

Voor de afdeling Techniek is Nederlands Dans Theater op zoek naar een

2e Theatertechnicus Specialisatie Licht

38 uur per week | 1 fte

In deze functie bestaat je taak uit het uitvoeren van werkzaamheden met betrekking tot het licht voor de voorstelling, zoals het voorbereiden en aansluiten van de lichtinstallatie en het bedienen en programmeren van de Grand MA lichtcomputer. Daarnaast verricht je in samenwerking met je collega’s van de disciplines AVC en Toneel andere theatertechnische werkzaamheden ten behoeve van bouw, uitvoering en afbreken van voorstellingen.

Ook het aanleveren en bijhouden van informatie voor de producties, voorstelling en tournees, het uitvoeren van onderhoudswerk en reparaties aan apparatuur / materialen en het beheer van de opslagruimten behoren tot je taken. Samen met de collega’s binnen theatertechniek draag je tevens zorg voor alle soorten logistieke werkzaamheden zoals het laden en lossen van de vrachtwagens.

Wat kan je?
NDT is op zoek naar een collega met kennis van technische tekenprogramma’s zoals VectorWorks en GrandMa lichtcomputers of bereidheid om daartoe trainingen te volgen.

Naast passie en enthousiasme voor het vak herken je bij jezelf de volgende competenties

 • Je houdt ervan om zowel zelfstandig als in teamverband naar een einddoel / resultaat toe te werken.
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.
 • Je vindt het geen probleem om op onregelmatige tijden en in het weekend te werken.
 • Je voelt je prettig in een internationale omgeving.
 • Je vindt het leuk om te reizen. We touren namelijk niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland!

Wat heeft NDT je te bieden?
Nederlands Dans Theater vindt het belangrijk dat medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen. Bij ons kan je groeien, zelf of met je team je talenten ontdekken en verder ontwikkelen. We bieden een creatieve werkomgeving. We creëren, werken samen, innoveren, zijn nieuwsgierig en mogen fouten maken. Alles vanuit een gemeenschappelijke passie voor dans. Je werkt vanuit je eigen verantwoordelijkheid en taken met veel ruimte voor eigen invulling.

NDT wil zijn als een huis, waarin iedereen zich welkom en thuis voelt. Om voor iedereen een veilige werkplek te kunnen zijn, houden we ons aan onze Golden Rules. Diversiteit en inclusie vinden we logisch: we zetten ons in voor gelijke kansen op werk voor alle individuen, ongeacht afkomst, religie, geslacht, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, burgerlijke staat, genderidentiteit en handicap. We willen sollicitanten die aanpassingen nodig hebben aanmoedigen om te solliciteren*.

Daarnaast bieden we

 • Salaris conform schaal 5 cao Toneel & Dans /NDT (minimaal € 2.704,- tot maximaal € 4.104,- bruto per maand).
 • 32 vakantiedagen per jaar bij fulltime dienstverband.
 • Pensioenregeling.
 • Tegemoetkoming in de reiskosten indien woonachtig buiten Den Haag.
 • Alle ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en/of opleidingsmogelijkheden.
 • Dynamische en internationaal georiënteerde werkomgeving met gedreven collega’s.
 • Informele werksfeer.

Ons kantoor en onze studio’s zijn in Amare, ons thuistheater, gevestigd in het Centrum van Den Haag, op loopafstand van zowel Centraal Station als Station Hollands Spoor.

Hoe kun je solliciteren?
Mail je beknopte motivatiebrief + curriculum vitae voor zondag 23 juni aanstaande naar hr@ndt.nl, onder vermelding van de functienaam.

Inlichtingen
Voor vragen over de functie kan je per mail of telefonisch contact opnemen met Eric Blom, Manager Techniek via 06 – 10 28 37 96.

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure neem dan per mail contact op met Tamara Vroomen, HR adviseur.

* Gelieve aan te geven of je aanpassingen nodig hebt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.