Cultuurmarketing: Stagiair(e) Redactie en Content

Cultuurmarketing in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Redactie en Content voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 07-06-2024Zoek je een stage waar je jouw talent voor schrijven kunt combineren met passie voor cultuur? Dan is Cultuurmarketing op zoek naar jou!

Cultuurmarketing is het platform voor marketing- en communicatieprofessionals in de culturele sector. We voorzien cultuurmarketeers van de kennis, vaardigheden en connecties om cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Onze artikelen over bijvoorbeeld AI, inclusiviteit en marketingcampagnes, zijn een belangrijke bron van informatie voor marketeers in de cultuursector.

Stagiair(e) Redactie en Content

minimaal 32 en maximaal 40 uur per week

Voor de periode september 2024 tot en met januari 2025 zijn wij op zoek naar een stagiair(e). Tijdens de stage ontwikkel je redactievaardigheden door artikelen te schrijven, interviews te houden en te publiceren.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Onderzoek: Met onderzoek naar diverse onderwerpen leg je de basis voor onze content;
 • Redactie: Het schrijven van relevante artikelen, waaronder interviews, praktijkverhalen en verslagen;
 • Eindredactie: Het verbeteren van blogs en artikelen, waarbij je de inhoudelijke kwaliteit bewaakt;
 • Publicatie: Het publiceren van artikelen in ons Content Management Systeem;
 • Social media: Laat onze content op sociale media opvallen door boeiende posts te publiceren op Instagram en LinkedIn;
 • Ondersteunende kracht: Het ondersteunen van teamleden op gebieden waar je meer over wilt leren, zoals communicatie, grafisch ontwerp of onderzoek.

Dit is wat de stage je oplevert
Aan het einde van de stage:

 • Heb je praktijkkennis over marketing en communicatie in de cultuursector;
 • Heb je op eigen titel artikelen gemaakt en gepubliceerd, waarmee je jouw kennis en schrijfvaardigheden aan een breed publiek van cultuurmarketeers laat zien;
 • Kan je AI tools zoals ChatGPT en Midjourney professioneel gebruiken;
 • Ben je vaardig met software zoals een CMS, CRM en digitale tools als Canva en Buffer. Deze tools worden vaak gevraagd bij functies in de culturele sector;
 • Ken je de belangrijkste spelers in de culturele (marketingcommunicatie)sector;
 • Heb je inzicht in de actuele uitdagingen en ontwikkelingen in de culturele sector, die je in je toekomstige opleiding of loopbaan kunt toepassen.

Wat bieden wij
Wij bieden een inclusieve werkomgeving in een toegankelijk team. Hieronder een overzicht van wat je nog meer kunt verwachten:

 • Professionele begeleiding; Cultuurmarketing is erkend als Erkend Stagebedrijf voor hbo/wo door Stichting ELBHO, je kan rekenen op goede begeleiding en coaching om jezelf te ontwikkelen;
 • Stagevergoeding; Een eerlijke vergoeding van 400 euro bruto per maand op basis van 40 uur;
 • Flexibiliteit: je krijgt de mogelijkheid om 1 tot 2 dagen per week thuis te werken
 • Apparatuur: Een Macbook Air in bruikleen voor de duur van je stage;
 • Reiskostenvergoeding; Voor de dagen dat je naar ons kantoor in Amsterdam komt, krijg je een reiskostenvergoeding indien je geen studenten ov chipkaart hebt;
 • Professionele ontwikkeling: Je krijgt de kans om een training naar keuze van ons opleidingsaanbod te volgen en kunt daarnaast ongeveer 3 Cultuurmarketing events bijwonen;
 • Comfort en gezelligheid; Een zit/sta bureau, lekkere koffie en goede gesprekken tijdens de gezamenlijke lunches op kantoor;
 • Flexibele vrije dagen: zelf bepalen op welke feestdagen je vrij wilt nemen.

Dit is onze ideale kandidaat
Als schrijven en cultuur onderwerpen zijn waar je je in wilt ontwikkelen en je een hbo- of universitaire opleiding volgt, zien wij een match. Kennis van of een studie in marketingcommunicatie is een pre, maar geen must. Dit is een meewerkstage, in overleg kan een kleinschalige onderzoeksopdracht onderdeel uitmaken van de stage.

Voldoe je niet aan alle wensen, maar denk je dat je alsnog van waarde kunt zijn voor onze organisatie? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Dit vond onze oud-stagiaire Marloes (23 jaar, master communicatie- en informatiewetenschap bij de Vrije Universiteit Amsterdam) van de stage: “Mijn keuze voor de stage bij Cultuurmarketing hing samen met het feit dat ik schrijven wilde combineren met mijn interesse voor de culturele sector. Ik heb veel verschillende soorten teksten kunnen schrijven en mocht snel zelfstandig aan de slag met interviews en praktijkcases. Zo leerde ik de cultuursector beter kennen en heb ik beter leren schrijven. De fijne werkomgeving bij Cultuurmarketing biedt ruimte om al je ideeën aan te dragen.”

Hannah (21 jaar, bachelor Liberal Arts & Sciences): “Toen ik mijn stage begon bij Cultuurmarketing, ontdekte ik al snel dat het de perfecte plek was om mijn passie voor schrijven en verhalen vertellen te combineren met mijn liefde voor kunst. Ik voelde me direct thuis in het warme en gezellige team van Cultuurmarketing. Hier kreeg ik de kans om onder goede begeleiding zelfstandig onderzoek te doen, interviews af te nemen en een breed scala aan artikelen te schrijven. Hierdoor heb ik niet alleen een dieper inzicht gekregen in de cultuursector van Nederland en België, maar leerde ik ook meer over onderwerpen waar ik voorheen minder mee in aanraking was gekomen, zoals marketing en AI.”

Praktisch
Periode: september 2024 – januari 2025 (5 maanden)
Aantal uren: minimaal 32 en maximaal 40 uur per week
Niveau: hbo/wo

Reageren
We ontvangen je cv en korte motivatie graag uiterlijk op 7 juni t.a.v. Hilde Smetsers via hilde@cultuurmarketing.nl.

Liever eerst even overleggen? Geen probleem. Je kan Hilde ook bereiken via 020 – 2614727.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.