Muzee Scheveningen: Educatie- en Participatie-medewerker

Muzee Scheveningen in Scheveningen zoekt een Educatie- en Participatiemedewerker voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-05-2024



Muzee is een ‘museaal cultuuranker’ met een podium dat programmeert, co-creëert en opereert samen met bewoners en organisaties in Scheveningen. Het is een integraal programmahuis waarbij museum, educatie en participatie elkaar voeden en versterken. Zo laat Muzee het leven bij, met en in op de zee in al zijn facetten zien. Muzee is op Scheveningen dé plek waar culturele activiteiten voor en door bewoners worden georganiseerd.

Heb je een passie voor kunst- en museumeducatie en wil je een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve programma’s bij Cultuuranker Muzee Scheveningen? Dan is deze vacature iets voor jou!

Wij zoeken per direct een

Educatie- en Participatiemedewerker

24 uur per week

Als educatie- en participatiemedewerker bij Muzee ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van museumdocenten en het ontwikkelen en actualiseren van de inhoud van educatieve lessen. Je zorgt ervoor dat de kwaliteit van het educatieve aanbod gewaarborgd blijft en ontwikkelt een visie op educatie voor meerdere jaren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van het educatieve netwerk, het aanvragen van subsidies en het uitvoeren van educatieve projecten.

Belangrijk is dat je niet alleen kijkt naar museumeducatie, maar ook naar de verschillende vormen van kunsteducatie die uniek zijn voor ons als Cultuuranker. Muzee organiseert samen met andere Cultuurankers en partners in de wijken jeugdfestivals. Samen programmeren we jeugd- en schoolvoorstellingen voor scholen in de buurt en in de stad.

Daarnaast streven we naar participatie en inclusie binnen onze educatieve programma’s. We zoeken iemand die het leuk vindt om de wijken in te gaan en met mensen en organisaties in de wijken educatieve projecten op te zetten, om zo kunst en cultuur toegankelijk te maken voor alle bewoners van onze regio.

Je bent eindverantwoordelijke voor educatie, waardoor je een cruciale rol speelt in het realiseren van de educatieve doelstellingen van Muzee. Daarbij gaat Muzee de komende jaren verbouwen en als educatiemedewerker denk je mee over de inrichting en activiteiten na de verbouwing.

Wat verstaan we onder educatie?
Bij Muzee omvat educatie zowel jeugd- als volwasseneneducatie. We streven ernaar om een breed publiek te bereiken en te inspireren door middel van educatieve programma’s die zowel jongeren als volwassenen aanspreken.

Vereisten:

  • Relevante opleiding op het gebied van kunsteducatie, museumstudies, cultureel management of vergelijkbaar.
  • Ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve programma’s.
  • Sterke communicatieve vaardigheden en netwerkkwaliteiten.
  • Creatief en innovatief denkvermogen.
  • In staat om zelfstandig te werken en initiatief te nemen.
  • Affiniteit met kunst, cultuur en erfgoed.
  • Enthousiast zijn om de wijken in te gaan om samen met de mensen en organisaties in de buurt educatieve activiteiten op te zetten om participatie en inclusie te bevorderen.

We bieden je een jaarcontract met optie tot verlenging. De proeftijd bedraagt twee maanden. Het salaris is conform CAO gemeenten, schaal 8.

Muzee is een participatief museum, een museum voor iedereen. Wij nodigen iedereen van harte uit te reageren, ongeacht culturele en/of sociale achtergrond of beperking.

Heb je zin in deze uitdaging?
Stuur je CV en motivatiebrief voor 15 mei 2024 naar sollicitaties@muzee.nl. We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.