ArtEZ University of the Arts: Hoofd Vooropleiding en Oriëntatiecursus

ArtEZ University of the Arts in Arnhem zoekt een Hoofd Vooropleiding en Oriëntatiecursus voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-05-2024



ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten, instructeurs en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.

Voor de academie Art & Design in Arnhem zoeken wij een:

Hoofd Vooropleiding en Oriëntatiecursus

0,4 fte

Kom jij als hoofd vooropleiding en oriëntatiecursus ons team versterken?

De werkzaamheden
Als hoofd ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke en organisatorische aansturing van het cursorisch onderwijs van Art & Design Arnhem. Je organiseert de uitvoering van de cursussen en draagt verantwoordelijkheid voor de budgetten, roosters, communicatie, werving van cursisten, inhoud van de cursussen, beoordelingen, werving en begeleiding van docenten en het welzijn van studenten en docenten.

Je geeft leiding aan het team van docenten van jouw afdeling. Je onderhoudt contacten met alle andere opleidingshoofden en neemt deel aan discussies in het hoofdenteam over ontwikkelingen in de verschillende studierichtingen. Je neemt informatie en feedback hieruit mee in je werk aan de verdere ontwikkeling van de vooropleiding en oriëntatiecursus.

Je zet je in om een inclusieve en diverse groep deelnemers in contact te brengen met het kunstonderwijs en hen ruimte te bieden voor hun talentontwikkeling. Je vertegenwoordigt ArtEZ in relevante netwerken, met name het landelijke overleg vooropleidingen van kunstacademies.

De academie
De Academie voor Art & Design Arnhem van ArtEZ hogeschool voor de kunsten telt ongeveer 820 studenten en 250 medewerkers. In totaal hebben we zeven topopleidingen – BEAR (fine art), Product Design, Fashion Design, Graphic Design, Design Art & Technology, Creative Writing en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. De meeste opleidingen hebben een internationale studentenpopulatie. Daarnaast hebben we een groeiend aanbod van cursorisch onderwijs binnen de vooropleiding, de oriëntatiecursus en de pre-academy. Art & Design Arnhem is hiermee een van de grootste academies van ArtEZ.

De afdeling
Je werkt in het team van Art & Design Arnhem samen met de hoofden van de bacheloropleidingen, het onderwijsbureau en de werkplaatsen en winkels. Daarnaast werk je samen met en leg je verantwoording af aan de directie van Art & Design Arnhem. Als hoofd vooropleiding en oriëntatiecursus vervul je in het Art & Design-team een unieke positie: jouw werk is van groot belang voor de werving en instroom van nieuwe studenten die aan de academie een bacheloropleiding willen volgen!

Je profiel
Je bent een uitstekende organisator die pragmatisch en oplossingsgericht kan werken. Je bent een goede planner, je geeft ruimte aan je team en bewaakt intussen de budgettaire en inhoudelijke kaders. Je hebt bij voorkeur leidinggevende en/of ruime coördinerende en organisatorische ervaring. Je bent positief ingesteld, kunt tegelijkertijd zaken opbouwend kritisch beschouwen en becommentariëren en je houdt ervan om vraagstukken op te lossen. Je voelt je zowel in de rol van leidinggevende als in die van teamspeler goed thuis. Je ziet ernaar uit om het boegbeeld van je afdeling te zijn, je weet mensen te binden en te enthousiasmeren.
Je communiceert helder en motiverend. Uiteraard heb je actuele kennis van beeldende kunst en design. Je weet je passie hiervoor over te dragen op je team en je studenten. Je kunt goed omgaan met verschillende mensen; zowel docenten, cursisten, ouders als collega’s zien in jou een open en positief ingestelde gesprekspartner.

Ons aanbod
Je krijgt een contract voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar met een betrekkingsomvang van 0,4 fte als hoofd A. Bij goed functioneren bestaat uiteraard de mogelijkheid tot een vast dienstverband. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 5.122,- en maximaal € 6.698,- (functienaam Hoofdopleiding A, schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek. Werkdagen en -tijden in overleg. Je bent in ieder geval op de cursusdagen (een deel van de zaterdagen gedurende een deel van het jaar) op de academie. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-HBO. We hebben aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 10 weken vakantie bij 1 fte en 40-urige werkweek (en naar rato afhankelijk van jouw fte-invulling). Standplaats is Arnhem.

Sollicitatie en informatie
Bij ArtEZ verwelkomen we collega’s met allerlei achtergronden, dromen, zienswijzen, doelen, hobbies, belangen en ambities. Omdat we geloven dat dit ons als organisatie sterker en innovatiever maakt. Bovendien maakt diversiteit het werk leuker! Voel je je hierdoor geïnspireerd, dan ben je van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteren kan tot en met 2 mei aanstaande via onderstaande sollicitatiebutton. Uiterlijk 8 mei ontvangen kandidaten een uitnodiging voor de sollicitatiegesprekken. De eerste en eventuele tweede gespreksronde vindt plaats in de week van 13 mei. We streven ernaar de gehele procedure voor eind mei 2024 te hebben afgerond. Aanvang van de werkzaamheden zou bij voorkeur per 1 juli aanstaande plaatsvinden.

Onze vacatures worden intern en extern gepubliceerd.

Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij Sharon Gesthuizen, directeur Art & Design Arnhem, s.gesthuizen@artez.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.