Forum Groningen: Medewerker Publieksservice Bibliotheek

Forum Groningen in Groningen zoekt een Medewerker Publieksservice Bibliotheek voor 12 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Oproepkracht | Sluitingsdatum: 05-05-2024



Kom jij werken in het Forum, de bruisende huiskamer van de stad Groningen? Zeven dagen per week de plek om weg te dromen bij een film, mee te denken bij een talkshow, een expositie te bezoeken, je laptop open te klappen, een boek te lenen of lezen, een cursus te volgen, te eten of een kop koffie te drinken. Bij Forum Groningen ontvangen we jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers en worden meer dan 17.000 grote en kleine activiteiten georganiseerd. Tijdens je ronde door het gebouw word je verrast door de leukste events en geniet je ondertussen van het fantastische uitzicht over de stad.

Het Forum staat met een breed programma stil bij de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Er komen meerdere functies samen: bibliotheek, sociaal domein, jeugd & educatie, film, exposities, Storyworld, programmering en zakelijke events & commercie. Ons doel is om bezoekers en publiek nieuwsgierig te maken, te informeren, inspireren en verrassen. Op een manier waarop zoveel mogelijk mensen kunnen aanhaken of meedoen. Een leven lang kunnen leren. De toekomst is immers van iedereen!

Hou je van boeken, ben je geïnteresseerd in literatuur en adviseer je graag anderen over de laatste roman die je hebt gelezen, op papier of als e-book? Heb je affiniteit met de verandering van de klassieke naar de moderne bibliotheek, die als een huiskamer wordt gebruikt door iedereen die zich er thuis voelt?

Hou je bovendien van een dynamische werkomgeving, ben je flexibel en wil je bijdragen aan een gastvrije beleving voor onze bezoekers?

Voor de bibliotheekfunctie in het Forum aan de Nieuwe Markt zijn we op zoek naar een enthousiaste

Medewerker Publieksservice Bibliotheek

12 tot 32 uur per week

Als Medewerker Publieksservice Bibliotheek ben je het gezicht van de organisatie en het visitekaartje van het Forum, met de focus op de bibliotheekpleinen waar je werkzaam zult zijn.

Wat ga je doen

  • Je ontvangt bezoekers en heet hen welkom;
  • Je beantwoordt vragen over abonnementen, reserveringen, materialen, printen en computergebruik;
  • Je bent in staat om leestips en suggesties te geven;
  • Je helpt bij de verwerking van gereserveerde en terugkerende materialen;
  • Je geeft informatie over de activiteiten, producten en diensten van het Forum;
  • Je houdt toezicht in de publieke ruimte;
  • Je ondersteunt bij het uitvoeren van activiteiten op de locatie;
  • Je voert standaard administratieve werkzaamheden uit.

Wat we van je verwachten

  • Je bent zeer klantgericht en wilt de bezoeker zo goed mogelijk van dienst zijn;
  • Je bent nieuwsgierig naar de beleving van de bezoeker en kunt goed anticiperen op hun wensen door middel van het geven van advies en tips, zowel mondeling, telefonisch als digitaal;
  • Je pakt werkzaamheden makkelijk en snel op en je kunt zowel zelfstandig werken als prettig samenwerken;
  • Je beschikt over voldoende digitale vaardigheden om je onze systemen snel eigen te maken;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Je bent flexibel inzetbaar waarbij we verwachten dat je op meerdere dagen zowel door de week als op zaterdag en/of zondag  inzetbaar bent.

Wij bieden
Een aanstelling voor minimaal 12 en maximaal 32 uur per week afhankelijk van de reacties, in eerste instantie voor de duur van één jaar, die bij wederzijdse tevredenheid zal worden verlengd. De functie is ingedeeld in schaal 4 van de cao Openbare Bibliotheken, functieprofiel medewerker Service & Informatie IV (tussen € 2.099,- en € 2823,- op basis van 36 uur per week).

Je komt te werken tussen enthousiaste mensen in een levendige werkomgeving binnen een team van circa twintig collega’s. We vinden het belangrijk dat je je persoonlijk ontwikkelt en faciliteren hier ook in. Als Forum-medewerker profiteer je van de faciliteiten die we te bieden hebben, zoals onder meer gratis naar film, toegang tot Storyworld en exposities en een gratis bibliotheeklidmaatschap.

Interesse?
Wil je solliciteren, stuur je motivatiebrief voorzien van cv via de knop “solliciteer”. Reageren kan tot en met 5 mei 2024.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 15 mei 2024 tussen 09:00-14:00 uur.

Inlichtingen
Wil je meer weten over de vacature dan kun je per mail contact opnemen met Gerro Dijk, Teamleider Publieksservice Nieuwe Markt.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.