FENIX: Manager Hospitality

FENIX in Rotterdam zoekt een Manager Hospitality voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 14-05-2024



Wil jij meebouwen aan de nieuwe culturele bestemming in Rotterdam? Adem jij hospitality? Ben jij in staat om een onvergetelijke gastvrijheidsbeleving te creëren en en een nieuw team hierin te inspireren en te motiveren? Dan is FENIX jouw volgende halte!

In het voorjaar van 2025 opent FENIX. FENIX neemt je mee op reis langs hedendaagse kunst, geschiedenis, verhalen en smaken. Op dé plek van vertrek en aankomst. Waar miljoenen Europeanen vertrokken en net zoveel mensen van over de hele wereld aankwamen. Op de vlucht of de liefde achterna. Op zoek naar geluk of betere kansen. Team FENIX bouwt aan het eerste migratiemuseum ter wereld dat met een hedendaagse kunstcollectie laat zien dat migratie van alle tijden is.

FENIX wil dat toekomstige bezoekers zich welkom, gezien en op hun gemak voelen. Dat is waarom een optimale gastvrijheidsbeleving bij FENIX centraal staat.. Het hospitality team van FENIX is verantwoordelijk voor het directe contact met bezoekers tijdens hun bezoek en speelt een cruciale rol in het creëren van deze beleving.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die dit team opbouwt, aanstuurt en continue blijft ontwikkelen. Ga je met ons mee op reis? Wordt dan onze nieuwe

Manager Hospitality

40 uur per week | startdatum 1 juli 2024

Als Manager Hospitality bij FENIX stuur je het hospitality team aan, bestaande uit een aantal floormanagers en 30 tot 40 hosts. Jouw team is het visitekaartje van FENIX. Hosts verwelkomen bezoekers, staan hen te woord, wijzen de weg en gaan in gesprek over de tentoonstellingen. Het team van hosts wordt flexibel ingezet in het entreegebied, bij de welkomstbalie, in de winkel, in de tentoonstellingsruimtes en tijdens evenementen.

In aanloop naar de opening, die gepland staat in het voorjaar van 2025, werk je aan de ontwikkeling van het hospitality team. Een belangrijk onderdeel daarvan is het opzetten van trainingsprogramma’s waarmee je jouw toekomstige team traint op het gebied van service, gastvrijheid en inhoudelijke kennis over de kunst en het thema migratie. Speciale aandacht gaat in de trainingsprogramma’s uit naar interpersoonlijke vaardigheden. Daarnaast ontwikkel je vanuit FENIX’s visie op gastvrijheid de werkprocedures. Wanneer de opening dichterbij komt, neem je het voortouw in het aannemen van de collega’s in team hospitality. Samen met de floormanagers stoom je dit team klaar voor de opening.

Het team hospitality is verantwoordelijk voor zowel de service als de gastvrijheid. Met service richten we ons op het voorzien in concrete behoeftes van museumbezoekers, zoals de verkoop van tickets, informatievoorziening en het wijzen van de weg. Met gastvrijheid richten we ons op betekenisvolle interactie met bezoekers met het doel dat mensen zich gezien en op hun gemak voelen. Die gastvrijheidsbeleving gaat om emoties en is niet tastbaar. Als Manager Hospitality ken je het belang van deze uitgangspunten, weet je welke interventies er nodig zijn om zowel de service als gastvrijheid doorlopend te verbeteren en begeleidt je je team in deze continue ontwikkeling. Je werkt binnen het team bedrijfsvoering en rapporteert aan het hoofd bedrijfsvoering.

Jouw taken en verantwoordelijkheden op een rij

  • Opbouw en doorlopende ontwikkeling van het team, inclusief het uitwerken en uitvoeren van trainingsprogramma’s met betrekking tot gastvrijheid, het inhoudelijke programma en BHV- en veiligheidstrainingen.
  • Operationele aansturing van floormanagers en hosts, waarbij je minimaal één keer per week een floormanager shift draait.
  • Je bent dagverantwoordelijke voor het gehele gebouw gedurende openingstijden en schakelt met andere afdelingen (bijvoorbeeld facilitair, horeca of retail) wanneer nodig.
  • Voorstellen doen, uitwerken en implementeren om de gastvrijheidsbeleving in FENIX verder te verbeteren.
  • Je bent onderdeel van de BHV organisatie.

Wie ben jij?

  • Je hebt minimaal 7 jaar ervaring in een leidinggevende rol in de gastvrijheidsindustrie, waarin je ook hospitality medewerkers hebt getraind en opgeleid.
  • Je bent intrinsiek gemotiveerd om een optimale gastvrijheidsbeleving te creëren en je kennis daarover te delen.
  • Je hebt inzicht in hoe gastvrijheidsbeleving kan bijdragen aan de doelstellingen van FENIX.
  • Je bent een teamplayer met een warme persoonlijkheid en krijgt energie van werken met mensen.
  • Je bent een zelfstarter en gaat flexibel om met de veranderende omstandigheden in onze organisatie in opbouw.
  • Je bent ambitieus en hecht waarde aan het leveren van kwaliteit in je werk.
  • Je hebt interesse in de onderwerpen migratie en cultuur.
  • De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed. In de toekomst willen we onze bezoekers in veel verschillende talen kunnen verwelkomen. Dus spreek je ook andere talen? Fantastisch!

Wat biedt FENIX je?

  • De unieke kans om mee te bouwen aan een nieuw museum.
  • Een afwisselende functie bij de nieuwe internationale culturele bestemming in Rotterdam.
  • Werken in een jonge en bevlogen organisatie.
  • Een jaarcontract, dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast contract.
  • Een salaris van € 3.600,- tot € 4.600,- per maand (op basis van 40 uur per week, exclusief 8% vakantietoeslag), afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • Een goede pensioenregeling en reis- en onkostenvergoeding.
  • Opleidings- en trainingsmogelijkheden.
  • Dagelijks een gezonde, vegetarische lunch op kantoor.
  • Een extra vrije dag, te besteden aan een dag die voor jou een feestdag is, zoals je verjaardag of een culturele feestdag.
  • Onbeperkt toegang tot professionele begeleiding om aan je mentale welzijn te werken via OpenUp.

FENIX bouwt aan een organisatie die de culturele diversiteit van Rotterdam weerspiegelt en de kracht daarvan inzet. Onze vacatures staan open voor iedereen, ook voor mensen die geen ervaring hebben binnen de culturele sector.

Wil je reageren?
Stuur uiterlijk 14 mei 2024 jouw motivatiebrief en cv naar nieuwebaan@fenix.nl ter attentie van Brenda Cumaunang (talent manager). Vermeld in de onderwerpregel: ‘manager hospitality’.

In de motivatiebrief lezen we graag wat jij belangrijk vindt in het creëren van gastvrijheidsbeleving en hoe dit aansluit bij FENIX. Een aparte bijlage mag ook; we kijken ernaar uit om jouw ideeën te lezen.

Om elkaar goed te leren kennen, plannen we twee sollicitatierondes

  1. De eerste ronde vindt plaats op 17 mei 2024 ergens tussen 13.00 en 17.30. In een gesprek van 30 minuten maken we over en weer kennis. We horen graag meer over jouw motivatie en competenties.
  2. Het tweede gesprek is op 22 mei 2024 ergens tussen 15.00 en 17.30. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op de inhoud van de baan en jouw rol in ons team.

Nog vragen?
Heb je nog vragen over de functie, de procedure of over FENIX, neem dan contact op met Brenda Cumaunang (talent manager) per mail of via 06-43227881.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.