Nieuwe Zakelijk Leider: FestiValderAa

Jos Kraan

Jos Kraan is per januari 2024 de nieuwe zakelijk leider van FestiValderAa. Samen met artistiek leider Vanja van Guldener gaat hij verder bouwen aan de toekomst van het festival, dat plaatsvindt in en rondom het dorp Schipborg. Jos Kraan is een gedreven en hartelijke toevoeging aan het team met nauwe banden in het culturele veld. Met de komst van Jos zal Caecilia van Stigt op zakelijk gebied afscheid nemen van het festival.

Jos heeft jarenlange ervaring opgedaan in organisaties als Rabobank en ING en was tot voor kort werkzaam als directeur van Theater vanBeresteyn in Veendam. Bij FestiValderAa hoopt hij impact te kunnen maken en het festival, ondanks de uitdagingen, verder uit te kunnen bouwen.

“Ik ben vanaf 2017 een trouwe bezoeker van FestiVAlderAa. In 2023 hadden mijn vrouw en ik ons aangemeld als vrijwilliger. Wat mij met name aanspreekt is de toegankelijkheid van het festival en de verrassende programmering. Ik hoop dat we de komende jaren het festival, ondanks de uitdagingen die we hebben, verder uit kunnen bouwen tot het meest toegankelijke en bijzondere festival van Noord Nederland.” aldus Jos.

Over FestiValderAa
Sinds 2011 verandert elk jaar het stroomdallandschap van de Drentsche Aa drie dagen lang in een fantastisch theater- en muzieklandschap. Verrassende artiesten en voorstellingen op diverse locaties in en rondom het dorp Schipborg. Theater voor grote en kleine mensen, cabaret, literatuur, acrobatiek, beeldende kunst, straattheater, dans, muziek en een uniek decor. FestiValderAa vindt plaats van 5 t/m 7 juli 2024.

Bron: FestiValderAa (23-01-2024)