Nieuwe Zakelijk Leider: Ars Musica

Bart van Meijl

Met ingang van 14 december 2023 is Bart van Meijl aangesteld als zakelijk leider van Ars Musica. Hij studeerde hoorn en orkestdirectie aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Tevens studeerde hij (fiscaal) recht. De afgelopen 20 jaar was hij directeur-eigenaar van een internationaal advieskantoor maar ook geen onbekende in het bestuurlijk-culturele veld.

Hij was betrokken bij o.a. het Jeugdcultuurfonds Nederland, Muziekcentrum Nederland, Nieuw Trombone Collectief en voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. Tevens is hij de oprichter van de Nieuwe Philharmonie Utrecht. In 2016/2017 was hij interim-directeur van het Orkest van het Oosten wat hij wist te behoeden voor een faillissement en succesvol begeleidde naar de nieuwe BIS-periode.

In 2021 was hij interim-directeur van de Nederlandse Reisopera tijdens de complexe Coronacrisis. Naast zijn bestuurlijke activiteiten in de culturele sector was hij van 2011 – 2019 lid van het landelijk dagelijks bestuur van het CDA. In 2022 heeft hij afscheid genomen als bestuurder van zijn eigen advieskantoor om zich te richten op andere zaken, waaronder de culturele sector. “Ik ben erg gemotiveerd om voor Ars Musica aan de slag te gaan. Ik kende de hoge kwaliteit van het koor en orkest reeds maar was aangenaam verrast door de opleidingstak die deel uitmaakt van het geheel. Een professionele organisatie die zich inzet voor het herstel van de keten, iets waar ik maar al te graag een bijdrage aan lever richting de toekomst.”

Over Ars Musica
Ars Musica – je reisgenoot in klassiek; Ars Musica werd in 2008 opgericht en heeft verschillende koren en een eigen orkest. Het ontwikkelen van (jong) vocaal talent is een van de speerpunten naast educatie en kennisoverdracht op het gebied van klassieke muziek en kerkmuziek. De koren treden afzonderlijk en gezamenlijk op. Het Ars Musica Orkest is verbonden aan de koren, maar speelt ook op hoog niveau eigen repertoire.

Bron: Ars Musica (30-12-2023)

In oktober 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures