Nieuwe Algemeen Directeur-Bestuurder: ESNS

Anna van Nunen

Anna van Nunen is benoemd tot de nieuwe Algemeen Directeur Bestuurder van ESNS (Eurosonic Noorderslag). ESNS, hét platform voor opkomend Europees muziektalent, krijgt hiermee een nieuwe directeur met ruime ervaring in de festivalwereld en veel kennis op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Zij heeft Groningse roots en een groot hart voor de cultuursector.

De benoeming gaat in per 18 maart 2024. Anna van Nunen volgt hiermee Dago Houben op, die afgelopen juni zijn vertrek aankondigde. De functie is tijdelijk waargenomen door Frans Vreeke.

Nieuwe fase
Anna van Nunen is een ervaren bestuurder die duurzaam ondernemerschap centraal zet in haar carrière. Ze was oprichter van Innofest, het platform waar tientallen duurzame ondernemingen hun innovaties kunnen toetsen op Nederlandse festivals. Als commercieel directeur van Greener Power Solutions, pionier op het gebied van schone mobiele batterijstroom op bijvoorbeeld evenementen, was ze verantwoordelijk voor de groei van startup naar Europees opererende scale-up. Ze is oprichter van het lobbyplatform ‘Ik Lobby’ en als keynotespreker, panelist en moderator actief op ESNS, Amsterdam Dance Event en Dutch Design Week.

In haar jeugd was Anna van Nunen kind aan huis bij Groningse popzalen Vera en Simplon, en staat ESNS ook elk jaar in de agenda. Ze kijkt uit naar haar nieuwe functie:

“Opgegroeid in Groningen en met een groot hart voor de muzieksector, is het een enorme eer om aan de slag te gaan als directeur bestuurder bij Eurosonic Noorderslag. Ik sta te popelen om met het team, de conferentie en het festival te verstevigen. De komende jaren wil ik zorg dragen voor een toekomstbestendige organisatie en een ijzersterke positionering van ESNS in Europa.”
Jeroen van Erp, voorzitter van de Raad van Toezicht van ESNS, is verheugd met de benoeming van Anna van Nunen:

“ESNS gaat een nieuwe fase in en daarbij hoort nieuw leiderschap. Als Raad van Toezicht zijn we heel blij met de benoeming van Anna van Nunen als directeur / bestuurder. Met haar achtergrond in de festivalwereld, ervaring op het gebied van duurzaamheid en de start-up wereld belichaamt zij waar we voor staan: altijd op zoek naar nieuw talent, nieuwe ontwikkelingen waarbij inclusiviteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.”

Over ESNS
ESNS (Eurosonic Noorderslag) is een non-profitorganisatie en onafhankelijk platform gewijd aan de promotie en ontdekking van nieuwe Europese en Nederlandse muziek.

ESNS, opgericht in 1986, organiseert jaarlijks een vierdaags showcasefestival en muziekconferentie op verschillende locaties in Groningen, Nederland. Ontdek de meest opwindende opkomende Europese (Eurosonic) en Nederlandse (Noorderslag) acts, variërend van mainstream pop tot progressieve vondsten tijdens het festival, dat het podium vormt voor toonaangevende Europese festivals. De conferentie is erop gericht de muziekindustrie op weg te helpen naar een duurzame toekomst en agendeert toonaangevende onderwerpen en innovaties.

Bron: ESNS (08-01-2024)

In oktober 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures