Nieuwe Interim Directeur: Grand Theatre

Siart Smit. Foto: Berbe Rinders

Per 1 maart 2024 is Siart Smit interim directeur voor Grand Theatre. Hij volgt daarmee Niek vom Bruch op, die eerder zijn vertrek aankondigde. Smit was tot januari algemeen directeur van Oerol Festival en daarvoor zakelijk directeur van Tryater. Hij is goed bekend met het culturele veld in Noord-Nederland en de plek van Grand Theatre daarin.

Siart Smit: “Grand Theatre heeft zich de afgelopen jaren in het noorden onmisbaar gemaakt als podium voor vernieuwend aanbod en als ontwikkelplek voor nieuwe makers. Met als thuisbasis het karakteristieke gebouw in het hart van Groningen. Ik kijk er naar uit om vanaf maart te mogen gaan werken met het gedreven team van deze innovatieve theaterorganisatie.”

Op korte termijn start Grand Theatre de werving voor een nieuwe algemeen directeur, in samenwerking met het landelijke bureau Colourful People. Naar verwachting kan er in juli een opvolger benoemd worden, nadat de uitkomsten van de aanvragen voor de subsidieperiode 2025-2028 bekend zijn.

Over Grand Theatre
Grand Theatre vertrekt als moederschip voor de podiumkunsten vanuit het hart van Groningen. Ze programmeren en produceren toonaangevend theater en verbinden zich hierbij actief met onze omgeving. Samen met publiek, lokale creatieven, maatschappelijke partners, en nationale en internationale kunstenaars zoeken ze naar nieuwe gedachten, verbanden en werkwijzen om professionele podiumkunsten waardevol te maken voor de inwoners van Noord-Nederland. Daarbij treden zij ver buiten de grenzen van hun fysieke theater.

Bron: Grand Theatre (07-02-2024)