Nieuwe Directeur-Bestuurder: De Meerpaal

Janita Tabak. Foto: De Fryske Marren

Per 6 mei a.s. treedt Janita Tabak aan als directeur-bestuurder van de Meerpaal in Dronten.

De Raad van Toezicht is van mening dat Janita Tabak veel bestuurlijke kennis en ervaring meebrengt op de werkterreinen van De Meerpaal: welzijn, kunst, cultuur en evenementen. Daarnaast ervaart zij een sterke persoonlijke betrokkenheid bij datgene waar De Meerpaal voor staat: bijdragen aan een vitale samenleving door het effectief verbinden van activiteiten op het gebied van welzijn en cultuur, waarbij de Drontenaar centraal staat.

Tabak is op het moment nog wethouder in De Fryske Marren. Eerder was zij zakenwethouder in Hoogeveen en adviseur voor de culturele sector. Ook was zij betrokken bij het opstellen van een propositie op het gebied van cultuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Over De Meerpaal
De Meerpaal is het cultureel en bruisend hart van de gemeente Dronten en de verbindingsplek tussen mensen en organisaties. Een unieke locatie met een cultureel centrum, een welzijnstak, twee theaterzalen, een bioscoopzaal, een evenementenplein, sfeervol restaurant en verschillende vergaderzalen. Dat alles onder één dak en centraal in Nederland!

Bron: De Meerpaal (01-03-2024)

In november en december is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures