Nieuwe Adjunct-Directeur: Museum de Fundatie

Rinette van der Vliet. Foto: Hans van Eijsden

Met ingang van 1 januari 2024 is Rinette van der Vliet de nieuwe adjunct-directeur van Museum de Fundatie in Zwolle en Heino/Wijhe.

Beatrice von Bormann, directeur Museum de Fundatie: ‘Ik ben zeer verheugd met de aanstelling van Rinette van der Vliet, zij heeft ruime ervaring op de vlakken van personeelsbeleid, financiën en management. Ik zie er naar uit samen met haar namens Museum de Fundatie te kunnen optreden. Heel fijn dat wij iemand met zoveel ervaring en enthousiasme voor de instelling hebben kunnen vinden. Gezamenlijk gaan we ons maximaal inzetten voor dit mooie museum!’

Rinette van der Vliet was ruim zes jaar directeur-bestuurder bij Cultuurplein, een centrum voor cultuureducatie en -participatie op de Noord-Veluwe. Zij heeft dit kunstencentrum – actief in het onderwijs, vrije tijd en sociaal domein van de gemeentes Heerde, Epe, Hattem en Oldebroek-, tot een bloeiende en goed lopende organisatie geprofessionaliseerd. Daarnaast is zij voorzitter van het platform kunst cultuur en erfgoed (PKCE) in de Gemeente Heerde en heeft zij de stichting Cultureel Festival Heerde opgericht. In Zwolle is Van der Vliet ook bekend als voorzitter van de Vereniging Openluchtbad Zwolle, waar zij onder meer meewerkte aan de totstandkoming van theaterproductie WE ZWEMMEN NOG met theater de Makkers en in 2022 met deze vereniging de nationale Erfgoedvrijwilligersprijs won. Van der Vliet heeft een achtergrond in Romaanse talen en culturen, communicatie en verandermanagement.

Rinette van der Vliet: ‘Ik kijk er enorm naar uit om de bedrijfsvoering van Museum de Fundatie verder te professionaliseren en de rust in de organisatie te bestendigen. Ik ga graag met directeur-bestuurder Beatrice von Bormann aan de slag om de onmisbare positie van Museum de Fundatie in zowel Zwolle als Heino/Wijhe te verstevigen en verder op de kaart te zetten.’

In het nieuwe jaar zal Van der Vliet het ingezette professionaliseringsproces van de bedrijfsvoering van het museum voltooien. Samen met Beatrice von Bormann gaat zij ook de randvoorwaarden ontwikkelen om de nieuwe ambities van Museum de Fundatie te realiseren.

Bron: Museum de Fundatie (01-11-2023)

In juli en augustus 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures