Westland Cultuurweb: Cultuurcoach

Westland Cultuurweb in Naaldwijk zoekt een Cultuurcoach voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-04-2024



Westland Cultuurweb brengt kunst en cultuur dichterbij! Dat doen we onder andere door kinderen en jongeren binnen het onderwijs hun talenten te laten ontdekken en hun creativiteit te ontwikkelen. Weet jij als geen ander hoe scholen en kinderopvanglocaties meer van cultuureducatie kunnen maken? Kun jij activiteiten zoals voorstellingen en trainingen tot in de puntjes organiseren? Word je enthousiast van het innoveren van bestaande projecten en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten?

We zijn op zoek naar een cultuurcoach voor primair onderwijs en kinderopvang die, samen met het educatieteam, een verschil komt maken voor de 16.000 kinderen en jongeren in het Westlands onderwijs. Het succes van het educatieteam valt samen met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze scholen komen voort uit een samenspel van culturen, kennis en ervaring.

Cultuurcoach

24 uur per week

We zoeken een collega die als cultuurcoach aan de slag gaat met vijftien Westlandse po-scholen en een aantal projecten. Regelmatig ga je met de scholen in gesprek over cultuureducatie in hun curriculum en hun eigen doelen omtrent cultuureducatie. Binnen Cultuurweb kan dit op verschillende manieren: zo leid je de scholen verder in hun ontwikkeling middels teamtrainingen en advies. Dit doe je deels zelf en deels door een netwerk van zzp’ers aan te sturen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor enkele eigen projecten. Zo coördineer je Kunstkundig, het programma met trainingen en cursussen voor leerkrachten. Ook ben je verantwoordelijk voor Kunstpracht, het programma met museum- en theaterbezoeken voor ruim 9.000 leerlingen.

Tot slot begeleid je als cultuurcoach ook de vijf kinderopvangorganisaties van het Westland. Je bent beschikbaar om kinderopvanglocaties en bso’s te adviseren, ondersteunen en professionaliseren op het gebied van cultuureducatie. Daarin bouw je door op de ontwikkelingen die het afgelopen jaar zijn ingezet.

Je bent met veel verschillende onderwerpen bezig; als spin in het web houd je een groot netwerk betrokken. Het educatieteam bestaat uit een programmaleider, drie cultuurcoaches en een planner. We zoeken elkaar op om te sparren en uit te wisselen, maar werken vooral zelfstandig aan onze eigen projecten. Daarin heb je op dagelijkse basis veel contacten met externen zoals leerkrachten, intern cultuurcoördinatoren, pedagogisch medewerkers en kunstvakdocenten.

Cultuurweb staat ervoor dat iedere inwoner van het Westland mee kan doen aan cultuur. We zijn ervan overtuigd dat we dat alleen kunnen bereiken als onze organisatie divers en inclusief is. We willen met ons team een afspiegeling van de maatschappij zijn. We zijn daarom nadrukkelijk op zoek naar kandidaten die bijdragen aan de diversiteit binnen Cultuurweb.

Wat wij vragen

  • Je functioneert op hbo-niveau.
  • Je weet je te positioneren als stevige gesprekspartner voor educatieprofessionals. Je weet hoe je beweging bij partners als het onderwijs, cultureel veld en de kinderopvang kunt creëren en kunt hen begeleiden om cultuureducatie te versterken.
  • Je kunt zelfstandig en slagvaardig werken. Je hebt bij ons een autonome functie waarin je daadkrachtig handelt.
  • Je kunt activiteiten organiseren en weet daarbij balans te houden tussen helicopterview en de details.
  • Je kunt innovatieve en creatieve ideeën bedenken en uitwerken om zo steeds nieuwe ingangen voor cultuureducatie te creëren. Je zet ideeën om in actie.
  • Je weet goed overzicht te creëren en te behouden in een complex geheel van activiteiten en relaties. Je vindt het leuk om te schakelen tussen veel verschillende werkzaamheden.
  • Je kunt jezelf goed uitdrukken, zowel mondeling als door te schrijven. Je werkt veel met je laptop in onze office-omgeving (Word, Excel, Outlook), met Google Drive en social media.

We vragen in deze vacaturetekst om een cultuurcoach die zich richt op kinderopvang en primair onderwijs. Echter: ook als je andere ervaringen hebt op het gebied van cultuureducatie komen we graag met je in contact. Wij stellen ons team zo samen dat de kwaliteiten van onze medewerkers zo goed mogelijk worden ingezet.

Rijbewijs en auto zijn, gezien de infrastructuur van de regio en de mate waarin je onderweg bent, aan te raden.

Wat wij bieden

  • Een inspirerende werkplek in een flexibele organisatie die volop in ontwikkeling is. We hebben een flexibele structuur, waardoor we snel kunnen schakelen en innoveren. Onze collega’s pionieren graag; je kunt hen daarvoor opzoeken, terwijl je wel veel autonomie over je eigen projecten hebt.
  • Een tijdelijk contract voor 24 uur voor één jaar, met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren. Start in overleg, bij voorkeur per 1 augustus 2024. Je hebt veel ruimte om je werkdagen zelf in te delen; gezien de samenwerking met het onderwijs is het wel nodig dat je de woensdagen werkt. Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
  • Salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao Kunsteducatie. Het betreft de functie Specialist uitvoering I uit het functieboek OB-KE, de bijbehorende inschaling is schaal 9 (per september: minimaal € 3.165,- tot maximaal € 4.768,- bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring).
  • Conform de cao krijg je 6,2 weken vakantie- en feestdagenverlof, een vergoeding woon-werkverkeer indien je meer dan 10 kilometer moet reizen en een reiskostenvergoeding voor dienstreizen. Je krijgt een laptop in bruikleen. Ook is het mogelijk om een zakelijke telefoon te krijgen.
  • We vinden het belangrijk dat onze collega’s zich blijven ontwikkelen. Wil je scholing volgen om deze functie onder de knie te krijgen, of om je verder te ontwikkelen? Daarover kun je met ons in gesprek.

Reageren
Mail uiterlijk 29 april 2024 je sollicitatie en cv naar werkenbij@westlandcultuurweb.nl onder vermelding van ‘Vacature cultuurcoach’. Je kunt je sollicitatie adresseren aan Renske Dzon.

Inlichtingen
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Renske Dzon (programmaleider educatie) per mail of via telefoonnummer 06-412 824 54.

  • Je hoort uiterlijk 1 mei 2024 of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.
  • De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdag 7 en woensdag 8 mei 2024.
  • De tweede gespreksronde vindt plaats op dinsdagmiddag 14 mei 2024.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.