Gemeente Utrecht: Beleidsadviseur en Projectleider kunst in de openbare ruimte

Gemeente Utrecht in Utrecht zoekt een Beleidsadviseur en Projectleider kunst in de openbare ruimte voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 12-05-2024



Utrecht is een thuis voor ruim 350.000 inwoners. We zijn een stad met ambities, waar we verschillen vieren en talent een kans krijgt. Kortom, een plek waar alles én iedereen samenkomt. Midden in het land. Bij ons werk je voor een van de meest aantrekkelijke steden van Nederland. En zorg je dat alle inwoners van Utrecht prettig en gezond kunnen wonen, werken en meedoen. Door jouw talenten in te zetten en te ontwikkelen.

Beleidsadviseur & Projectleider kunst in de openbare ruimte

32 tot 36 uur per week

Utrecht heeft jou nodig! Als Beleidsadviseur Beeldende kunst en Musea & Projectleider Kunst in de openbare ruimte speel jij een verbindende rol in het bevorderen van kunst en cultuur voor alle Utrechters. Met jouw expertise in beeldende kunst, musea en kunst in de openbare ruimte, en jouw ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving, breng je beleid tot leven en realiseer je concrete resultaten. Utrecht heeft een levendig beeldend kunstklimaat en een rijke traditie op het gebied van kunst in de openbare ruimte. Sluit je aan bij onze afdeling Culturele Zaken en draag bij aan het verrijken van het culturele klimaat van onze stad.

Dit is je werk
Als beleidsadviseur Beeldende kunst en Musea & Projectleider Kunst in de openbare ruimte werk je vanuit de afdeling Culturele Zaken. Je adviseert het college van B&W en de wethouder Cultuur over beleidszaken en realiseert nieuwe kunstprojecten in de stad. Je onderhoudt contact met diverse organisaties en bent accounthouder van gesubsidieerde instellingen binnen het Beeldende kunstveld. Je houdt de landelijke trends en ontwikkelingen in de beeldende kunst bij. Je coördineert initiatieven voor kunst in de openbare ruimte in nauwe samenwerking met de Adviescommissie Beeldende Kunst en Vormgeving, kunstenaars, bewoners, architecten, gemeentelijke collega’s en tal van belanghebbenden. Daarnaast beheer je de gemeentelijke kunstcollectie en werk je samen met collega’s aan verschillende projecten binnen de beeldende kunstsector.

Dit is je werkplek
Welkom bij Culturele Zaken in Utrecht! Ons team van 30 collega’s, inclusief 4 collega’s Beeldende Kunst, werkt aan het versterken van het culturele klimaat in de stad. We vertalen onze visie “Kunst Kleurt de Stad” voortdurend naar concrete acties. Utrecht heeft een groot cultuuraanbod van hoog niveau en een kwalitatieve collectie kunst in de openbare ruimte. We geven ondersteuning aan verschillende vormen van professionele en amateurkunsten, in alle kunstdisciplines. Een rijk palet aan organisaties en makers, waaronder creatieve broedplaatsen, podia, musea, festivals, wijkcultuurhuizen en locaties in de openbare ruimte, maken van Utrecht een lokaal en (inter)nationaal aantrekkelijke cultuurstad.

We werken nauw samen met andere afdelingen en hanteren een informele, samenwerkingsgerichte aanpak. Kom bij ons team en draag bij aan het bloeiende culturele landschap van Utrecht!

Dit is jouw inbreng
Als beleidsadviseur/projectleider Beeldende kunst, Musea & Kunst in de openbare ruimte is het essentieel om een solide achtergrond te hebben op het vlak van beeldende kunst, met sterke vaardigheden op het gebied van beleidsvorming en projectmanagement. Je vindt het een uitdaging om complexe vraagstukken beet te pakken en tot een concreet eindresultaat te brengen, met oog voor individuele en collectieve belangen van verschillende partners en andere betrokkenen. Je werkt in diverse werkverbanden goed samen. Daarnaast is het belangrijk om helder te kunnen communiceren, zowel schriftelijk als mondeling, en om een sterke maatschappelijke en politieke antenne te hebben.

We zoeken kandidaten met

  • Kennis van actuele ontwikkelingen in de beeldende kunst, bij voorkeur met een achtergrond in kunstgeschiedenis of ervaring in het werken met kunstcollecties.
  • Ervaring in het aanpakken van complexe vraagstukken en het behalen van concrete resultaten, met oog voor de belangen van verschillende stakeholders.
  • Sterke advies- en schrijfvaardigheden, inclusief het vermogen om politiek en bestuurlijk sensitieve documenten op te stellen.
  • Een verbindende, ondernemende en stevige persoonlijkheid om te kunnen opereren in een politiek-bestuurlijke en dynamische omgeving.

Daarnaast vragen we

  • Een aantoonbaar hbo- of wo-werk- en -denkniveau.
  • Minimaal 5 jaar ervaring in een strategische positie in de culturele sector of als beleidsadviseur.
  • Bij voorkeur ervaring met kunst in de openbare ruimte en/of collectiebeheer.

Als je aan deze criteria voldoet, nodigen we je uit om je interesse en motivatie kort samen te vatten in je sollicitatiebrief.

Dit bieden we je
Bij ons ga je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling, met uitdagende verantwoordelijkheden en in een omgeving met gedreven collega’s. Tegelijk hoort daar een passend salaris bij. Onderstaand vind je ons aanbod:

  • Een 32- tot 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de €4.211,- en € 5.997,- op basis van 36 uur (schaal 11). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% boven op je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen wensen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren, het kopen van een fiets of extra (vakantie)geld.
  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met de duur van een jaar, met de intentie tot een omzetting naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Je kunt hybride werken: we werken voor een deel samen op kantoor en voor een deel thuis. Natuurlijk zorgen we dat je thuis ook een goede werkplek hebt. Inclusief laptop, bureau en bureaustoel.

Enthousiast geworden om als beleidsadviseur beeldende kunst en musea aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht, solliciteer dan direct maar uiterlijk 12 mei 2024. Wij laten je zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Wil je eerst meer informatie over de inhoud van de vacature of ben je nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet? Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Carolien de Boer (Senior Beleidsadviseur Beeldende Kunst) via het secretariaat van Culturele Zaken 030-286 15 92.  Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Senay Kucukasci, Corporate Recruiter, via 06-41 25 33 33.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.