De Helling: Hoofd Horeca

De Helling in Utrecht zoekt een Hoofd Horeca voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-06-2024De Helling is een eigenzinnig podium op de kop van Rotsoord, in Utrecht. Jaarlijks bezoeken 70.000 liefhebbers De Helling en die komen voor een diversiteit aan programmering: van lange drum ’n bass nachten tot metal concerten, van Burlesque tot een hiphop dance battle. Daarmee staan we voor ramvolle concerten, intieme optredens, stomende clubnachten en alles daar tussenin.

Bezoekers, artiesten én ons team hebben ieder een eigen (artistieke) kijk op de wereld en voelen zich niet dertien-in-een-dozijn. De Helling bestaat uit een enthousiast team van gastvrije, open-minded muziekliefhebbers, met een dosis humor en twee benen op de grond. Daar zoeken we er nog eentje van, iedereen is welkom, wie je ook bent en welke voorkeuren je ook hebt.

De Helling zoekt een

Hoofd Horeca

32 uur per week

Wie ben jij?
We zoeken een echte aanpakker die oplossingsgericht kan werken. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen ad-hoc zaken en lange termijnplanning. Je stijl van leidinggeven is toegankelijk en verbindend, maar je gaat moeilijke gesprekken niet uit de weg en weet grenzen te stellen. Je vindt het leuk om verbeteringen aan te brengen in bestaande processen en hebt inzicht in financiën en voorraadbeheer.

Verantwoordelijkheden en taken
Als hoofd horeca ben je eindverantwoordelijk voor de uitvoering van alle horeca gerelateerde zaken in De Helling. Je ontwikkelt kaders en werkwijzen voor onze horeca-afdeling en bent daarmee een spil in onze bedrijfsvoering. Je draagt eindverantwoordelijkheid voor de uitvoering van het horecabeleid zoals HACCP, sociale veiligheid, werkwijzen en werkprocessen opstellen en verbeteren, vergroten van de toegankelijkheid en inclusiviteit van De Helling in breedste zin.

Je geeft leiding aan de horecamedewerkers, bedrijfsleiders en beveiliging en werkt veel samen met externe partners, zoals ons schoonmaakbedrijf en leveranciers. Je bent spil in de communicatie tussen bedrijfsleiders en het kantoorteam.

Naast het leiding geven beheer je het horecabudget en voert de afdelingsadministratie. Je bent in staat om informatie te verzamelen, nacalculaties te maken en op basis van conclusies (gevraagd en ongevraagd) advies te geven aan de directie. Vanuit deze conclusies vorm je doelen en richtlijnen waar je naar toe werkt.

De functie houdt in dat je ongeveer 2 bedrijfsleidersdiensten per maand draait, waardoor je scherp blijft op de uitvoering van het beleid. In De Helling is de bedrijfsleider ook stagemanager.

Wat vragen we?

 • je hebt ervaring in een soortgelijke functie;
 • je bent analystisch en hebt kennis over horecasystemen, in- en verkoopsmarges en levert met gemak gevraagde rapportages van de resultaten;
 • je geeft leiding aan en bent verantwoordelijk voor een enthousiast en succesvol team van bedrijfsleiders, security en horeca;
 • je hebt een uitstekend gevoel voor gastvrijheid, zowel richting bezoekers als artiesten;
 • je kent De Helling en snapt welke sfeer past bij onze producties;
 • je bent een verbinder en benaderbaar voor het team en partners;
 • je bent hands-on en werkt graag mee, zonder overzicht te verliezen;
 • je beschikt over Sociale Hygiëne diploma;
 • je beschikt over een BHV/ploegleider certificaat en/of je bent bereid deze op korte termijn te behalen.
 • en je beschikt over een gezonde portie humor en relativeringsvermogen.

Wat bieden wij?

 • een professionele en platte organisatie;
 • een uitdagende functie met veel ruimte voor ontwikkeling en eigen input;
 • schaal 7 salaris van de CAO poppodia en festivals;
 • een afwisselend programma en een grote diversiteit in publiek;
 • een informele werksfeer, waar een hecht team hard werkt en waar veel gelachen wordt!

Reageren kan tot en met zondag 2 juni door het sturen van motivatiebrief (hou het lekker kort) en CV naar Arlette de Jong via directie@dehelling.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Arlette de Jong via arlette@dehelling.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.