Wereldmuseum: Corporate Brandmanager

Het Wereldmuseum in Amsterdam zoekt een Corporate Brandmanager voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 16-05-2024



Wereldwijd staan mensen voor dezelfde levensvragen. De antwoorden die zij daarop geven verschillen en zijn veelal cultureel bepaald. De objecten uit onze collectie zijn hier bij uitstek een getuigenis van.

Zij laten zien hoe mensen in de hele wereld leven en samenleven, op een manier die zo verschillend en tegelijkertijd ook zo hetzelfde is. Door samen met onze diverse stakeholders en ons even diverse publiek onze collecties te onderzoeken en te duiden en de betekenis ervan te delen, vergroten we het besef van deze onderlinge verbondenheid. Zo begrijpen wij de wereld om ons heen beter en verbreden we onze blik erop. En dragen we bij aan wereldburgerschap: dat is onze missie.

Het Wereldmuseum is in 2014 ontstaan door de fusie van het Tropenmuseum, museum Volkenkunde en het Afrikamuseum. Sinds mei 2017 is er tevens een intensief samenwerkingsverband met het Wereldmuseum Rotterdam. De Wereldmusea hebben eenzelfde directie, managementteam en Raad van Toezicht en ook andere werkzaamheden en diensten worden centraal voor alle musea uitgevoerd. De gezamenlijke collecties omvatten zo’n 500.000 objecten en 700.000 foto’s en de musea hebben gezamenlijk circa 250 medewerkers. Daarnaast coachen wij graag stagiairs, research associates en vrijwilligers. Jaarlijks ontvangen onze musea zo’n 425.000 bezoekers.

Wij geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan het maatschappelijk bewustzijn, creativiteit en een betere organisatie. Daarom zoeken we ook actief naar een diversiteit aan perspectieven en achtergronden in onze medewerkers.

Het Wereldmuseum Amsterdam heeft per direct een vacature voor een

Corporate Brandmanager

36 uur per week

Wie zijn wij?
De sector Publiek & Partners bestaat uit 18 medewerkers verspreid over vier locaties. Je werkt vanuit Wereldmuseum Amsterdam. Het team van brandmanagers is onderdeel van de sector Publiek & Partners. Die kent een open en collegiale sfeer, werkt met eigen budgetten en is verantwoordelijk voor alle marketing en communicatie van de drie musea. Succes wordt met name afgemeten aan merkbekendheid, PR waarde, bezoekaantallen en publiekswaardering. Je rapporteert direct aan het hoofd Publiek & Partners.

Wie ben jij?
Je bent een ervaren allround marketeer. Je hebt ervaring met het ontwikkelen, coördineren en begeleiden van marketing en communicatieactiviteiten. Je bent een ambitieuze en enthousiaste professional: zelfstandig, resultaatgericht, creatief, stressbestendig, ondernemend en strategisch. Je voelt een grote verbondenheid met onze missie en begrijpt de rol van etnografische musea in deze tijd. Je hebt interesse in wereldculturen, begrijpt de betekenis en het belang van dekolonisatie en het maken van inclusieve campagnes.

Als corporate brandmanager ben jij medeverantwoordelijk voor het merk Wereldmuseum Amsterdam en ziet erop toe dat alle uitingen in overeenstemming zijn met de merkstrategie. Daarbij werk je nauw samen met de andere brand managers – met name die van Wereldmuseum Amsterdam – en collega’s van de teams Digitale Communicatie & Online en Corporate communicatie & Pers. Van belang is vooral jouw strategische bijdrage aan het positioneren van het nieuwe merk Wereldmuseum.

We zoeken een brandmanager met

  • Hbo- of wo-werkniveau, bij voorkeur met een afgeronde studie bedrijfskunde of marketing/communicatie.
  • Minimaal vier jaar relevante ervaring in een vergelijkbare functie. Ervaring in de museale sector is een pre.
  • Ervaring met het begeleiden van een team.
  • Ervaring met het aansturen van externe bureaus en met het opstellen en beheren van budgetten.
  • Strategisch inzicht en je weet de grote lijnen goed te vertalen naar concrete acties.
  • Ervaring met online marketing en social media; je bent een gesprekspartner voor het online team.
  • Goede contactuele, organisatorische en redactionele vaardigheden.
  • Oog voor de omgeving waarin je werkt.
  • Een flexibele en teamgerichte instelling.
  • Aantoonbare resultaten in vorige functies.

Wat ga je doen?
In een projectstructuur werken is voor jou vanzelfsprekend. Je richt je rol in met een vernieuwende, innovatieve blik en houdt ervan de markt te analyseren. Je verhoogt de zichtbaarheid van het museum, onze programma’s en (tijdelijke) tentoonstellingen bij nieuwe en bestaande doelgroepen. Je bent verantwoordelijk voor een deel van de marketingzaken in Amsterdam.

Je draagt bij aan de ontwikkeling, en implementatie en uitvoer van de marketing- en communicatiestrategie van de drie locaties. Als teamleider zorg je voor de nodige samenhang en gezamenlijke rapportage; ook gezien de recente rebranding.

Wat bieden wij?

  • Een arbeidsovereenkomst voor 36 per week voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. De functie wordt gewaardeerd in schaal 10 en het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring tussen € 3.468,- en € 4.506,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,40% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden volgens de museum-cao zijn van toepassing.
  • Mogelijkheid om te bouwen aan een prachtig merk met groeipotentie.
  • Een grote hoeveelheid (marketing) kennis.
  • Een unieke samenwerking van drie musea.
  • Meer dan 300 leuke collega’s.

Heeft bovenstaande nog niet al je vragen beantwoord?
Neem dan contact op met Josine Hoogenraad, interim hoofd Publiek & Partners, via josine.hoogenraad@wereldmuseum.nl, of met personeelszaken: personeelszaken@wereldmuseum.nl.

Ben jij geïnteresseerd?
Solliciteer dan uiterlijk 16 mei via de knop en omschrijf in je motivatie onder andere waarom je een goede match bent met het Wereldmuseum en deze specifieke functie. Stuur uiteraard je cv mee! De eerste gesprekken worden gepland op donderdag 23 mei 2024.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.