RICK: Manager Amateurkunst

RICK in Weert zoekt een Manager Amateurkunst voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-05-2024In elke fase van het leven brengt RICK mensen met kunst en cultuur in beweging. Via kunst leer je jezelf en de wereld kennen. Je ontdekt wie je bent en wilt zijn.

RICK brengt kunst en cultuur naar het onderwijs en de samenleving. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen om zichzelf, elkaar en de wereld beter te begrijpen. Via educatieve programma’s op school en inspirerende activiteiten in de wijk delen we onze kennis en liefde voor kunst, ontwikkelen we talenten en maken we belangrijke thema’s bespreekbaar. Ook staat RICK voor genieten en doen! We bieden amateurtalent een podium om te stralen en groeien. Professionele docenten en coaches verzorgen samen ruim 100 workshops en cursussen, afgestemd op ieders niveau, talent en ambitie.

RICK zoekt per 1 september 2024 een

Manager Amateurkunst

0,8 fte

Als manager Amateurkunst heb je een belangrijke rol in het positioneren van RICK als dé cultuurpartner in de regio. Je zorgt voor de juiste omgeving waarbinnen talenten kunnen (op)bloeien.

Je geeft inhoud en vorm aan de ambities en strategische beleidsdoeleinden van RICK. Daarbij geef je leiding aan de afdeling Amateurkunst, die bestaat uit gepassioneerde docenten beeldend, dans, theater, muziek en kunstbeschouwing. Met een breed cursusaanbod geef je onze klanten de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Intern zorg je voor een duidelijk werkproces in samenwerking met onze cursistenadministratie en afdeling Financiën. Om de juiste verbindingen te leggen, heb je goede contacten met gemeenten, samenwerkingspartners, culturele instellingen en aanbieders, muziekverenigingen en stakeholders in ons netwerk.

Als MT-lid help je RICK om de rol in het onderwijs, in de maatschappij en in de amateurkunst verder te ontwikkelen en duurzaam te verankeren. Vervolgens zorg je voor een doelgerichte en efficiënte uitvoering binnen je eigen afdeling aan de hand van de gestelde kaders (inzet mensen en middelen). Je weet jouw collega’s te motiveren gezamenlijke resultaten te behalen. Je rapporteert aan de directeur-bestuurder.

Wat bied jij als Manager Amateurkunst

 • Een visie op de rol en ontwikkeling van kunst en cultuureducatie in de veranderende maatschappij.
 • Een teamspeler in het MT met collega’s die vanuit verschillende rollen samen aan een sterke organisatie bouwen.
 • Een inspirerende en coachende leidinggevende die medewerkers ruimte en steun geeft om zich te ontwikkelen. Je bent empathisch en betrokken.
 • Je opereert transparant en boekt resultaten.
 • Strategisch en resultaatgericht handelen. Vanuit de hoofdlijnen stel je haalbare doelen en financiële kaders. Je bewaakt de gemaakte afspraken.
 • Ondernemerschap, analytisch inzicht en kennis van financiën. Je beheert het budget van de afdeling Amateurkunst.
 • Initiatieven voor het bouwen en onderhouden van een sterk netwerk, samenwerking in de regio en verbinding met verschillende (nieuwe) doelgroepen, marktgebieden en sectoren.
 • Hbo-plus-denk- en -werkniveau en minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende managementfunctie op strategisch niveau.
 • Ervaring met HaFa, kunst en cultuureducatie en –participatie.

Wat biedt RICK jou als Manager Amateurkunst

 • Mooie missie: in elke fase van het leven brengt RICK mensen met kunst en cultuur in beweging. Kunst amuseert, ontroert, verwondert, verdiept, daagt uit, geeft zelfvertrouwen en brengt mensen bij elkaar. RICK is de verbindende schakel. De cultuurpartner die raakt en het leven kleur geeft.
 • Bevlogen organisatie met 50 vakdocenten in dienst en 140 zzp’ers in ons netwerk. Onze medewerkers hebben een enorme passie voor hun vak en zijn een tikkeltje eigenwijs.
 • Werkgebied in gemeenten Weert, Nederweert, Cranendonck, Heeze-Leende, Someren, Eindhoven en daarbuiten.
 • Netwerk met vele samenwerkingspartners zoals onderwijsinstellingen, werkbedrijven, maatschappelijk werk, zorginstellingen, AZC’s en culturele instellingen.
 • Creatieve werkplek en –omgeving op de Wilhelminasingel in Weert.
 • Uitdaging om mee te bouwen aan een duurzame toekomst van RICK.
 • Arbeidsvoorwaarden op basis van de cao KE (functieschaal 12).

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!
Stuur jouw motivatie en curriculum vitae ter attentie van Frank Rademakers, directeur-bestuurder bij RICK, naar solliciteren@rickraakt.nl. Dit kan tot en met 19 mei 2024.

We plannen de eerste gesprekken in week 22 en de tweede gesprekken in week 23.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.