WMC Kerkrade: Administratief Medewerker

Stichting WMC Kerkrade

WMC Kerkrade in Kerkrade zoekt een Administratief Medewerker voor tenminste 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenStichting WMC Kerkrade promoot en ontwikkelt de blaasmuziek in de breedst mogelijke zin.

Sinds 1951 is het Wereld Muziek Concours (WMC) dat vierjaarlijks, gedurende een drietal weken, ’s zomers in Kerkrade plaatsvindt de belangrijkste activiteit van onze stichting. Het WMC heeft in de loop der jaren een niet weg te denken en toonaangevende plaats in de internationale wereld van de blaasmuziek verworven. Daarvoor zijn niet alleen de wedstrijden voor amateurblaasorkesten en ensembles van het WMC van grote betekenis, maar is ook de bredere rol van dit festival als internationaal platform en podium voor blaasmuziek en daaraan verwante muzikale en culturele uitingen van belang.

Het WMC is voor velen hét concours op wereldniveau, maar het staat ook voor verbinding tussen mensen en voor een unieke muzikale beleving. Onze activiteiten in de jaren tussen de festivals in leveren daaraan ook een belangrijke bijdrage. Dan is er veelal sprake van bijzondere aandacht voor specifieke onderdelen en aspecten van de brede wereld van de amateurblaasmuziek, waar ook slagwerkensembles, blazersensembles in alle denkbare vormen en samenstellingen en mars- en showkorpsen onderdeel van zijn.

Wij verdelen onze activiteiten, zowel tijdens het vierjaarlijkse WMC als tijdens de tussenliggende periodes, in wezen over de volgende pijlers: de wedstrijden, ook wel het Concours genaamd, de Line-up en de Academy.

De maatschappelijke relevante loopt als een rode draad door de activiteiten in alle pijlers.

Onze wedstrijden voor amateurblaasorkesten en -ensembles alsmede voor mars- en showbands staan internationaal hoog aangeschreven. Winnen in “Kerkrade” betekent dat men zich in de vier daaropvolgende jaren wereldkampioen mag noemen met internationale erkenning. Naast hun muzikale competitie-element leveren onze wedstrijden een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van individuele muzikanten en orkesten.

Het WMC vervult sinds jaar en dag ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van jurysystemen en wedstrijdformats.

Onder de noemer Line-up programmeren wij concerten waarmee wij de wereldtop verbinden met de brede basis van de amateurblaasmuziek en kwaliteit en vernieuwing stimuleren. Vaak gaan er tijdens WMC’s invloedrijke en toonaangevende composities in première.

Onze Academy betreft het organiseren van activiteiten zoals workshops en clinics met en door internationaal vermaarde experts, gericht op educatie en kwaliteitsbevordering. De Academies richten zich vooral op jongere muzikanten en dirigenten die, zo blijkt telkens weer, enorm geïnspireerd raken door zowel de begeleiding van de experts als de interactie tussen de deelnemers zelf.

Bij al onze activiteiten hebben wij grote aandacht voor de maatschappelijke relevantie. Daarbij zoeken wij de verbinding met de samenleving en de directe omgeving, bevorderen wij deze en houden wij deze in stand. Diversiteit en inclusie zijn daarbij permanent belangrijke aandachtspunten. Zo is er sinds 2013 een aantal zeer grote jeugdprojecten gerealiseerd waarbij met name jeugdorkesten uit ontwikkelingslanden in staat werden gesteld de reis naar Kerkrade te maken en waarmee op basis van internationale ontmoeting en muzikale ontwikkeling unieke ervaringen werden opgedaan.

Naast het WMC behoort sinds 2019 het regelmatig terugkerende festival “Blow by WMC” tot ons programmapalet. Blow by WMC richt zich voornamelijk op crossovers tussen uiteenlopende genres en ensemblevormen in de blaasmuziek die appelleren aan verjonging en vernieuwing.

Sinds 2023 wordt de zichtbaarheid en relevantie van de stichting WMC Kerkrade versterkt door de introductie van het label “Powered by WMC Kerkrade”. Bij diverse activiteiten van derden-organisaties die door de stichting op enigerlei wijze worden ondersteund dan wel waaraan de stichting enige bijdrage levert, is dit label duidelijk zichtbaar.

Onze activiteiten zijn geworteld in een sterke lokale en regionale traditie en in de afgelopen zeventig jaar ontwikkelden zij zich tot een begrip en maatstaf in de internationale muziekwereld. Langs deze weg trekt het WMC telkens vele duizenden muzikanten en enkele honderdduizenden bezoekers.

Wij zijn ons ervan bewust dat het belang en het succes van onze activiteiten geen vanzelfsprekendheid is. Daarom blijven wij bij het WMC evenals bij Blow by WMC en onze overige activiteiten op zoek naar nieuwe invalshoeken en niet-alledaagse allianties tussen orkesten, ensembles en solisten, met oog en oor voor ons publiek en het publieksbereik.

Onze organisatie, die vooral uit vrijwilligers bestaat, weet zich daarin gesteund door de stad Kerkrade, de regio Parkstad, de Provincie Limburg en nationale instellingen zoals met name het Fonds voor Cultuurparticipatie.

We zoeken voor Stichting WMC Kerkrade een

Administratief Medewerker

Minimaal 16 uur per week

Als Administratief Medewerker ben je een cruciale schakel in de hele organisatie: Je zorgt voor een accurate en efficiënte administratieve ondersteuning, draagt bij aan het up-to-date houden van onze interne systemen en processen en je zorgt voor een tijdige opvolging van de diverse interne en externe deadlines.

Je werkt nauw samen met de directeur-bestuurder en hebt toegang tot vertrouwelijke informatie.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn

 • Algemene administratie en voorbereiding van de boekhouding, in samenspraak met de directeur-bestuurder en het externe administratiekantoor;
 • Eerstelijnsopvolging van het algemene telefoonnummer en emailadres;
 • Eerstelijnsopvolging in samenspraak met de vrijwilligerscoördinator van de vrijwilligers en het bijhorende vrijwilligersbeleid;
 • Maken van correcte notulen van de diverse vergaderingen, waaronder de RvT;
 • Administratieve opvolging van de subsidiedossiers bij de diverse overheden en fondsen;
 • Projectverantwoordelijkheid van ons Project rond Archivering en Digitalisering, in samenwerking met de directeur-bestuurder en de betrokken vrijwilligersgroepen;
 • Bijhouden van de diverse agenda’s, opvolgen van de diverse interne en externe deadlines.

Wat wij vragen

 • Mbo-werk- en -denkniveau in economisch-administratieve richting of gelijkwaardig door ervaring:
 • Zelfstandigheid, nauwkeurigheid, en goede communicatieve vaardigheden;
 • Affiniteit met digitalisering en automatisering;
 • Relevante werkervaring, bijvoorbeeld bij een andere culturele organisatie. Kandidaten uit andere sectoren worden ook uitgenodigd te reageren;
 • Een persoon die zijn eigen vakkennis op peil wil houden door middel van vakliteratuur, cursussen, enzovoort;
 • Affiniteit met onze sector en met het werken met vrijwilligers, in een kleine maar professionele ploeg.

Avond- en weekendwerk zullen occasioneel tot de opdracht behoren, en het is tevens ook zo dat door onze specifieke werking het drukker is tijdens activiteiten en rustiger in de andere momenten. Dit vinden we zelf heel erg fijn alvast, maar dit moet jij uiteraard ook willen.

Wat wij bieden

 • Een marktconform salaris en een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een dynamische en muzikale werkomgeving met unieke ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Een cultuur van waardering en samenwerking, in het hart van Kerkrade;
 • Een deeltijdscontract van tenminste 16 uur per week, waarbij de werkelijke in te vullen uren bespreekbaar zijn en waarbij thuiswerk kan en zelfs aangemoedigd wordt.

Voel je je aangetrokken tot deze uitdagende rol binnen ons bedrijf?
Stuur dan je cv en motivatie naar Bart Van der Roost via bart.vanderroost@wmc.nl

Inlichtingen
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Bart, directeur bestuurder op +31 457 630 442.

Grijp de kans om deel uit te maken van ons toegewijd team bij het meest toonaangevend festival in de wereld van de blaasmuziek! We kijken uit naar je sollicitatie!

Wij onderschrijven ten volle de Code Diversiteit & Inclusie en streven naar een diversiteit die een juiste afspiegeling is van de wereld om ons heen. We sluiten niemand uit en stimuleren deelname en daarvoor doen we aanpassingen daar waar nodig!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.